Hirdetés
Magyarország

A Sopront fogadja az UNI-Győr – MÉLY-ÚT megyei rangadón:

:

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés

Szombaton 17 órától az UNI-Győr – MÉLY-ÚT a Sopron Basket csapatát látja vendégül. A megyei rangadó előtt Iványi Dalmát, a győriek vezetőedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Január 8., szombat
17:00 UNI Győr MÉLY-ÚT – Sopron Basket
Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Tőzsér Dénes, Csabai-Kaskötő Brigitta (Bodrogváry Iván)

Szerdán a Győr 76-63-as sikert ünnepelhetett a Vasas Akadémia otthonában, így a bajnokságban sorozatban hatodik alkalommal, az Európa Kupát is beleszámítva megszakítás nélkül hetedik alkalommal diadalmaskodott.

“Fontos győzelem volt.” – kezdte visszatekintésé Iványi Dalma. “Nagyon örülök, mert minden mérkőzést fontos megnyernünk ahhoz, hogy a végelszámolásnál a négyben tudjunk tenni. Az is örömteli volt, hogy a két új játékos minőségi perceket töltött a pályán, illetve mind a kettőjük tett hozzá. Jordin Canada kicsit jobban, látszik rajta, hogy agilis, agresszívan tud mind támadásban, mind védekezésben segíteni és ez fontos lesz nekünk. Razeva is szépen megoldotta a rábízott feladatokat. Ez egy pozitív élmény volt és előre mutató a jövőre nézve.”

A Vasas otthonában nyílt esély a Győr előtt, hogy akár már a harmadik negyedben bevigye a döntő futást.

“Egy edző soha nem lehet teljesen elégedett. Azt szokásosan hoztuk, hogy 4-5 perces jó etapok után volt egy belealvós hullámvölgy, amikor kicsit puhult a védekezés, támadásban rossz megoldásokat választottunk. Ezen továbbra is dolgozunk. Nem tudjuk megoldani vagy megérezni annak a jelentőségét, hogy folyamatosan kell tartani a koncentrációt. Amikor egy nagyobb előnyre teszünk szert, jobb periódusunk van, akkor abból ne adjunk alább, ne engedjük vissza vagy lélegzethez jutni az ellenfelet.” – fogalmazott Iványi Dalma.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A két csapat soproni 63-47-es mérkőzéséből messzemenő következtetést nem szabad levonni. A győriek számára azonban kapaszkodót jelenthet, hogy hiányos kerettel is sokáig tartották a lépést a címvédővel.

“Azon a mérkőzésen is az volt a fontos, amit most is kértem a játékosoktól. Egy Sopron-szintű csapat ellen hatványozottan igaz az, hogy 40 percen keresztül kell koncentrálni és közel tökéleteset kell játszani ahhoz, hogy esélye legyen az embernek. Ez lesz a fontos szombaton is, hogy mennyire leszünk ott koncentrációban, fizikálisan mennyire vesszük fel a versenyt és mennyire leszünk magabiztosak, hogy elhiggyük azt: a Sopron ellen is van keresni valónk. Fontos lesz, hogy egy pillanatig se inogjunk meg és kerüljük el a buta hibákat, mert azokat kegyetlenül kihasználja a Sopron.” – mondta Iványi Dalma.

A mérkőzésnek külön érdekességet ad Beatrice Mompremier és Határ Bernadett csatája. Ritkán látni a magyar bajnokságban ilyen kaliberű centerek párharcát. Mompremier idén 21.2 pont, 11.6 lepattanó átlaggal kiemelkedik a mezőnyből.

“Látszik mindkét együttesnél, hogy ez a két játékos pontban és a játék stílusában meghatározza a csapat képét. Fontos lesz, hogy ki fog jobban érvényesülni, dominálni. Én azt gondolom, hogy a Sopron esetében tejesen mindegy, hogy van-e hiányzójuk, milyen csapattal állnak fel. Rengeteg jó játékossal rendelkeznek. Az az erősségük, hogy nagyon jó minőséget képviselnek egyénileg is a játékosok – a legjobbak közé tartoznak nemzetközi szinten -, de csapatként is eredményesen dolgoznak. Nem véletlenül vannak ott az Euroliga legjobbjai között. Jó a rendszerűk, tudatosan játsszák a játékukat, mindig aktuálisan, hogy hol akarják befejezni. Visszatérve a kérdésedre, igen Határ Betti a csapatuknál meghatározó, de rengeteg jó játékos van még. Én abban bízok, hogy mi sem csak Beatrice teljesítményén függünk vagy arra építünk, hanem a két új érkezővel és a korábban meglévő játékosokra építve, próbálunk minél több fronton agresszívak és veszélyesek lenni támadásban.” – mondta Iványi Dalma, akit zárásul Török Ági állapotáról is kérdeztünk:

“A BKG ellen ráesetek a lábára és a térdében a belső oldalszalag részlegesen szakadt. Jó pár hetes kihagyás vár rá. Reméljük, hogy minél gyorsabban vissza fog jönni. Most pedig az oldalvonalról tudja majd még jobban segíteni a csapatot.” – összegzett a győriek vezetőedzője.

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés