Hirdetés
Magyarország

A Sopront fogadja a TFSE-MTK:

:

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

Szerdán 19 órától a Sopron Basket csapatát látja vendégül az MTK Kosárlabda csarnokban a TFSE-MTK. Az összecsapást megelőzően Magyar Bianka, a TFSE vezetőedzője foglalta össze a szombati szezonnyitó tapasztalatait és a szerdai összecsapással kapcsolatos várakozásait

Szeptember 28., szerda
19:00 TFSE-MTK – Sopron Basket
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Makrai Márton, Gruber Nikolett Lilla (Bognár Tibor)

A nyitó fordulóban a TFSE-MTK hazai pályán 65-47-es vereséget szenvedett az NKA Universitas PEAC gárdájától. A fővárosi együttes a 68 mezőnykísérletéből mindössze 18-at értékesített. A második negyed elején már 30-9-re vezettek a vendégek.

„Ahogy közvetlenül a meccs után is mondtam, úgy játszottunk, mintha meg lettünk volna illetődve vagy talán túlságosan akartunk bizonyítani és ez görcsössé tett minket. Sok üres dobásunk nem ült, például a 35. percig kellett várni az első triplánkra, 7%-kal dobtunk távolról. Ez is jól mutatja, hogy nem feltétlenül a védekezéssel volt a baj, bár ott is akadtak hibák, hanem elsősorban a támadásokkal.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka.

A TFSE 18 mezőnykosarából nyolc Khaalia Hillsman nevéhez fűződött szombaton.

„Türelmetlenek voltunk, nem játszottuk végig a play-eket, nem mentünk el a támadólepattanókért, aminek a mi erősségünknek kellene lennie. Mindenki erőlködött, egyedül akarta megoldani és egysíkúvá, könnyen levédhetővé vált a játékunk. Khaalia Hillsman-nak is nagyobb bizalmat szavaztak a játékosok a kelleténél. Összességében tehát fegyelmezetlenek voltunk. A második félidőben, különösen a negyedikben azonban megmutattuk, hogy sokkal több van bennünk, becsülettel tudtunk távozni.” – fogalmazott a TFSE-MTK vezetőedzője. Utalva arra, hogy a második 20 percet 30-27-re megnyerte csapata.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Szerdán a Sopron Basket látogat a TFSE otthonába. Lesznek hiányzók soproni oldalon, többek között a világbajnokságról is vár játékosokat a címvédő. Magyar Bianka azonban hangsúlyozta, hogy most elsősorban saját magukkal kell foglalkozni.

„Szeretnénk teljesen más arcunkat mutatni, bebizonyítani, hogy jobb csapat vagyunk. Csak magunkkal foglalkozunk, mert 47 dobott ponttal nem lehet mérkőzést nyerni. Össze kell rakni a támadásokat, amivel egyéként nincsen probléma. Precízebb, elsősorban higgadtabb játékra van szükség szépen kidolgozott helyzetekkel. Ez az elsődleges jelenleg.” – tette hozzá a vezetőedző, aki felhívta a figyelmet arra: a rosszul sikerült rajt ellenére nem szabad, hogy a csalódottság eluralkodjon a csapaton.

„Nem dőlt össze a világ, vannak a sportban ilyen napok. Továbbra is keményen dolgozunk. Tanulni kell ebből, nem szabad szó nélkül elmenni mellette, meg kell mutatni a hibákat a játékosoknak, de egy bajnoki szezon nem sprintverseny. Képesek vagyunk jobb teljesítményre. Szeretnénk megnehezíteni a Sopron dolgát, hogy minden kosárért meg kelljen küzdeniük.” – összegzett Magyar Bianka.

Hirdetés