Hirdetés
Magyarország

A spanyol bajnokság MVP-je Cegléden:

:

Hirdetés

A VBW CEKK Cegléd a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette Tinara Moore-t és meghosszabbította a csapatkapitány Kobolák Cintia kontraktusát.

Tinara Moore a spanyol élvonalból, a Cadi La Seu együttesétől érkezik Ceglédre. A 24 éves amerikai játékos a Central Michigan egyetem csapatát követően Spanyolországban szerepelt, előbb a Valencia, mad legutóbb a Cadi La Seu csapatában. A váratlanul lezárult szezonban a spanyol bajnokság All-Star ötösébe is beválasztották, ő lett a liga MVP-je – mutatja be új igazolását a CEKK közleménye, mely felidézi:

Moore az Európa Kupában már némi tapasztalatot szerzett a magyar bajnokság kapcsán is, hiszen a csoportkörben a DVTK és a PEAC ellen is játszott. A miskolciak ellen hazai pályán 16 ponttal, 8 lepattanóval csapata legjobbja volt, mint ahogy a visszavágón is (17 pont, 8 lepattanó). A PEAC elleni párharcban is ő volt csapata legjobbja, 14 illetve 16 ponttal és 7 illetve 8 lepattanóval. Az összes Európa Kupa meccset nézve átlagosan 12,6 pontot és 8,5 lepattanót szerzett – összegez a VBW CEKK Cegléd közleménye.

Az elmúlt évek ceglédi csapatkapitánya Kobolák Cintia a márciusban véget ért csonka szezonban 21 meccsen 15.6 perc alatt 3.1 pontot, 2.1 lepattanót és 0.6 gólpasszt átlagolt.

 

Hirdetés