Hirdetés
Archivum

A spanyol középmezõny összesûrûsödött:

:

Hirdetés

A hétvégén a 25. fordulóra került sor a spanyol élvonalban. Az alapszakasz utolsó elõtti körében véglegessé vált a tabella elsõ négy helyezettjének sorrendje, viszont az 5-7. pozíció között még bármi lehet.

Az már múlt héten hivatalossá vált, hogy az alapszakaszt a Salamanca nyeri. Az Európa Kupa elõdöntõ párharcának két felvonása között lejátszott meccsükön 85-59-re verték a Bembibre alakulatát. A 24 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát elérõ Erika de Souza vezetésével már a félidõben 20 egységgel jártak elõrébb. A Girona hasonlóan egyoldalú meccsen 78-52-es sikert aratott Zamorában. Errõl a meccsrõl Nicole Romeo 14 pontját emelik ki a helyszíni beszámolók.

A harmadik és a negyedik hely is elkelt. A Mann Filter 84-56-ra legyõzte a Movistar Estudientes alakulatát a 27 pontos Paola Ferrari vezetésével, amivel megõrizte a harmadik helyét. Így ugyanis az UNI Ferrol hiába nyert 64-56-ra a Snatt´s Femení Sant Adriá otthonában, marad negyedik. Az egymás elleni összevetésbõl a zaragozai gárda jön ki gyõztesen.

Az 5-7. hely között viszont óriási számolgatás várható. Úgy alakultak az eredmények, hogy a Gernika Bizkaia, az IDK Gipuzkoa és a Cadi La Seu egyformán 13 gyõzelemmel és 12 vereséggel rendelkezik az utolsó forduló elõtt. Mivel hat csapattal rendezik a rájátszást, így a háromból az egyik gárda elveszíti esélyét az éremszerzésre.

Eredmények
Embutidos Pajariel Bembibre Pd – Perfumerias Avenida 59-85
Mann-Filter – Movistar Estudiantes 84-56
Quesos El Pastor – Spar Citylift Girona 52-78
Snatt´S Femení Sant Adriá – Star Center-Uni Ferrol 56-64
Cadi La Seu – Lacturale Art Araski 80-61
Nissan Al-Qázeres Extremadura – Lointek Gernika Bizkaia 54-85
Campus Promete Lf1 – Idk Gipuzkoa 81-57

Tabella

Hirdetés