Hirdetés
Európa

A spanyol válogatott klasszis centere Szenegálban segít:

:

Hirdetés

Korábban már hírt adtunk arról, hogy spanyol válogatott klasszis centere, a 2019-es Európa-bajnokság MVP-je Astou Ndour saját alapítványt hozott létre, mellyel hazájában Szenegálban segít rászorulókon. A világjárvány alatt erre a munkára még nagyobb szükség van.

A járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett korlátozó intézkedések komoly zavarokat okoztak az ellátási láncban. Ndour alapítványa alapvető élelmiszerekből álló csomagok, melyben rizs, cukor és olaj található, kiosztásába kezdett.

Ez egy globális probléma, ami itt is ugyanúgy érezteti hatását. Egyik napról a másikra megváltozott az élet a távolságtartással, a maszkkal. Úgy tűnik, hogy itt kevesebb a halott és a fertőzött, de elővigyázatosnak kell maradni, mert ez egy komoly helyzet.

– mondta Ndour, akinek az alapítványa eredetileg Éducation-Sport elnevezéssel indított programot.

Amikor én kezdtem kosárlabdázni, alapvető dolgok hiányoztak. Nem szeretném, ha a mostani generációnak is ilyen problémái lennének. Jó körülményeket szeretnénk teremteni az edzésekhez, oktatáshoz, mindennel, amire szükség van.

– összegzett Ndour, aki a járványkrízis begyűrűzésének kezdetén el tudta hagyni Kurszkot és Szenegálban vészeli át ezt az időszakot.

Fotó: Twitter

Hirdetés