Hirdetés
3x3

A spanyolok elleni világbajnoki negyeddöntőnk az év meccsei között:

:

Hirdetés

Közeledik az év vége, ami a különböző rangsorok ideje. A FIBA összegyűjtötte a 2019-es naptári esztendő 10 legemlékezetesebb 3×3-as mérkőzését. Az összeállításba bekerült a felejthetetlen Magyarország – Spanyolország világbajnoki negyeddöntő.

A FIBA teljes összeállítása ITT tekinthető meg. Amszterdamban sokáig emlékezetes csatát vívott a magyar és a spanyol válogatott a negyeddöntőben. A rendes játékidő végén Sandra Ygueravide egyenlített, majd az azóta Győrben játszó irányító a ráadás elején előnyhöz is juttatta a társait. Egy pontra került ezzel a továbbjutástól Spanyolország. A magyar támadásnál Cyesha Goree kísérlete még lejött, de sikerült megszerezni a támadólepattanót, majd érkezett Medgyessy Dóra duplája.

Végül 19-18-as sikert aratott Károlyi Andrea csapata. Később világbajnoki ezüstérmet nyert a magyar válogatott, amivel kivívta az olimpiai selejtezőn való részvétel jogát.

A két csapat Debrecenben az Európa-bajnokságon is negyeddöntőt vívott. Akkor Sandra Ygueravide találatával a spanyolok nyertek.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés