Hirdetés
Archivum

A spanyolok is agyonverték Ausztráliát:

:

Hirdetés

Szombaton este Spanyolország és Ausztrália csapott az Egyesült Államokban, a Carolina állambeli Hartfordban. A két VB résztvevõ (esélyes?) csatájában ezúttal a hispánok kerültek ki gyõztesen, méghozzá meggyõzõ fölénnyel, 87-74-re.

Már az elsõ negyedben hatalmas különbség mutatkozott a két gárda között. A spanyolok Montañana pontjaival 7 perc játék után már 17-10-re vezettek, sõt a negyed végén 25-13-ra húztak el. Az ausztrálok számára a nagy különbségen túl aggasztó lehetett, hogy a centerük, a 203 cm magas Cambage hamar két faultot összegyûjtött így le is kellett ülnie.
 

A második negyedben tovább nõtt a szakadék a két válogatott között. Valdemoro, Lima és Aguilar szép megmozdulásai után 38-24 állt az eredményjelzõn, majd egy újabb nagy rohanással a szünetre már 45-24-re módosult a differencia.

A harmadik negyedben a nagy verés elkerüléséért kellett harcba vonulniuk az opáloknak, de a Fernández-Montañana duó vezetésével könnyedén õrizte elõnyét a hispán alakulat. A 67-43-rõl induló utolsó negyedben Cambage és O’Hea lelkes játékával csökkent a szakadék, végül 87-74-re nyertek a spanyolok.
 

A gyõztes csapatból Valdemoro 22 és Montañana 15 pontja érdemel kiemelést, míg a második oldalon a 24 pontos O’Hea mentette meg társait a teljes megsemmisüléstõl.
 

Eredmény
Spanyolország – Ausztrália 87-74

Hirdetés