Hirdetés
Archivum

A spanyolok taroltak a FIBA Europe egyéni díjainál:

:

Hirdetés

A FIBA Europe nyilvánosságra hozta a hagyományos „év játékosa” szavazásának végeredményét. A 2013-as esztendõ legjobb nõi játékosa Sancho Lyttle lett, míg a legjobb fiatalnak Astou Ndour-t választották.

Lyttle mögött a második helyen Alba Torrens, a harmadikon Sandrine Gruda zárt. Lyttle a közönségszavazáson mindössze a harmadik legtöbb voksot kapta, de a szakemberek kimagaslóan a legjobbnak tartották. A spanyol válogatott centere az Európa-bajnokságon 18.4 pontot és 11.1 lepattanót átlagolt. Emellett pedig a Galatasaray alapembere és sérüléséig az Atlanta Dream színeiben is eredményes szezonja volt a WNBA-ben.

A fiataloknál Astou Ndour a francia Valeriane Ayayi és görög Artemis Spanou elõtt lett a legjobb. Torrens 2009-es gyõzelme után másodszor részesült ilyen rangos elismerésben egy spanyol tehetség. A kiemelkedõ fizikai adottságokkal rendelkezõ center két nagy versenyen is remekelt a nyáron. Az U19-es Világbajnokságon negyedik helyezett csapatban 17.8 pontot és 9.8 lepattanót átlagolt, míg az Európa-bajnok U20-as válogatottban 17.3 pontot és 9.8 lepattanót jegyzett mérkõzésenként.

Hirdetés