Hirdetés
Archivum

A spanyoloknak Kanada és Kuba sem okozott gondot:

:

Hirdetés

Szombattól hétfõig újabb felkészülési tornát rendeztek Spanyolországban. A Torneo Provincia de Palencia mezõnyét a házigazda spanyolok mellett Kanada és Kuba alkotta. A spanyolok veretlenül végeztek az élen.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A torna mezõnyébõl a spanyolok a jövõ hétfõn kezdõdõ nantes-i selejtezõre készülnek, míg Kanada és Kuba már rendelkezik olimpiai kvótával. A nyitó napon, szombaton a spanyolok 77-54-re verték a WNBA-ben szereplõ játékosaik nélkül felálló Kanadát. A találkozó egy félidõn át kiegyenlített játékot hozott, 20 perc után mindössze 30-28-as elõnyben voltak a spanyolok. A harmadik negyedet azonban 24-12-re nyerte a házigazda és végül jelentõsebb különbséget alakított ki. A mezõny legeredményesebbje Marta Xargay lett 17 ponttal.

A második napon Kanada 77-58-ra gyõzte le Kubát. Már az elsõ negyed végén 27-16-ra vezetett Kanada, a második etap elején pedig 36-16-nál a 20 pontot is elérte a különbség. Nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A kanadai keretbõl 11 játékos szerzett pontot, a legeredményesebb a tavaly tavasszal Sopronban szereplõ Kimberley Gaucher-Smith lett. A neve mellé 11 pont, 4 lepattanó és 1 gólpassz került.

Az utolsó napon, hétfõn este Spanyolország 83-40-re ütötte ki Kubát. A csapatok között klasszis különbség mutatkozott. A félidõben már 40-16-ra vezettek a spanyolok. Marta Xargay 19 ponttal lett a csapata legeredményesebbje. Mellette Laura Gil 13, Anna Cruz 11 ponttal zárt.

A spanyolok a nantes-i selejtezõig még két alkalommal lépnek pályára, június 8-án és 9-én Új-Zélandot fogadják.

Eredmények és s statisztika
Spanyolország – Kanada 77-54
Kanada – Kuba 77-58
Spanyolország – Kuba 83-40

Hirdetés