Hirdetés
USA

A sporteseményekre járók többsége az oltóanyagra vár az Egyesült Államokban:

:

Hirdetés

Egy tanulmány szerint az amerikaiak többsége nem érezné magát biztonságban a stadionokban – még akkor sem, ha a karantént felfüggesztenék -, amíg a koronavírus elleni oltást nem fejlesztik ki – írja az MTI.

Ezt az álláspontot vallja a 72 százaléka azoknak, akik részt vettek a New Jersey-i Seton Hall Egyetem készítette felmérésben. A tanulmány szerint még a fanatikus szurkolók 61 százaléka is azt mondta, hogy mindaddig távol tartja magát a sportversenyek helyszíni megtekintésétől, amíg az új vírus ellen nem oltják be.

A válaszadók 12 százaléka akkor hajlandó elmenni a stadionokba, ha garantálják a kellő távolságtartást a nézők között, ugyanakkor 13 százaléka kész arra, hogy ugyanúgy, mint a járvány előtt, akár oltás nélkül is ott legyen a lelátón.

A kérdezz-felelekben résztvevők 84 százaléka szerint helyes döntés volt a 2020-as olimpia elhalasztása – írta a tanulmányt ismertetve a Bleacher Report sportportál.

A WNBA 2019-es bajnokavatása, a döntő utolsó meccsére elővételben elkelt minden jegy Washingtonban. Most távolinak tűnik ilyen tömegrendezvény:

Fotó: WNBA

Hirdetés