Hirdetés
Európa

A sűrű európai hétvége az ünnepek előtt



:

:

Hirdetés

Az európai topligákat tekintve a hétvégén még igazi nagyüzem lesz. Rövid áttekintés.

Vasárnap rendezik az Orosz Kupa döntőjét, mely során a Dinamo Kurszk fogadja az UMMC Jekatyerinburgot. Mindkét óriás csak hazai magjával, illetve honosított játékosaival állhat fel, de így is nagy presztízscsatára van kilátás. Törökországban a listavezető Fenerbahce a Kayseri-t fogadja, a Galatasaray pedig az Izmit vendége lesz. A hétvége legjobban várt párosítása az Ormanspor – Besiktas csata.

Spanyolországban az alapszakasz utolsó fordulója jön. Már korábban írtunk arról, hogy Simon Zsófiáéknak matematikai esélyeik még vannak a kupa nyolcas döntőjébe kerülésre. Érdekes lesz még a Cadi La Seu és a Girona csatája. Franciaországban a Landes – Lyon és a Carolo Basket – Lattes Montpellier párosítások során is Európa Kupás gárda lát vendégül Euroligás riválist. Olaszországban a Schio a Costa Masnagát látja vendégül, a Reyer Venezia a Vigarano-t fogadja, a Ragusa pedig Empoliba látogat.

Romániában a helyi kupasorozat negyeddöntőit rendezik. Itt a Sepsiszentgyörgy – Szatmárnémeti rangadó a csúcs. Szlovákiában teljes forduló már nem lesz, de például az ismertebb csapatok közül a Pöstyén is pótol egy bajnokit. Lengyelországban a Gdynia a Torun otthonában folytatná győzelmi sorozatát. A CCC Polkowice a Lodz vendége lesz. Csehországban már nem lépnek pályára a csapatok idén.

Hirdetés
Hirdetés