Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

A svéd A3 Basket Umea csapata ellen kezdi az Európa Kupa selejtezőt a Ludovika-FCSM Csata:

:

Hirdetés

Pénteken kezdetét veszi a Ludovika-FCSM Csata együttese számára is az Európa Kupa selejtező. Ahogy azt beszámolónkban is hírül adtuk, történelmi mérkőzésre készül a budapesti csapat, hiszen előzőleg csak 16 éve, 2005 decemberében szerepelt fővárosi klub európai porondon. A párharc első felvonásán a svéd Umeát fogadja Tursics Krisztián együttese, 20:30-kor.

Augusztus közepén sorsolták ki az Európa Kupa csoportjait, illetve a selejtezőre ítélt csapatok párosításait. Ahogy ismeretes, a Ludovika-FCSM Csatának egy svéd gárda – A3 Basket Umea – jutott. Az egyetlen svéd bajnoki címük 2018/2019-ben volt, ezt megelőzően pedig négy döntőt buktak el sorjában, ám ez mit sem vesz el a csapat jelenlegi minőségétől.

Idén nem kevesebb, mint öt külföldi játékossal, illetve svéd válogatottakkal indul harcba az együttes, illetve Ama Degbeon személyében a bajnoki címükkor MVP-é nevezett német klasszis is visszatért. Emellett a mérleget még az is a vendégek irányába billentheti, hogy évek óta stabil nemzetközi szereplőnek mondhatóak. Tehát a svéd klub nyomósan több tapasztalattal rendelkezik a fővárosiaknál, viszont a hazai csapatnál is vannak olyanok, akik bajnoki vagy nemzetközi kupasorozat végjátékából merített tapasztalatokkal vághatnak neki a selejtezőnek.

A selejtező első mérkőzésére való hangolódásképpen ajánljuk két interjúnkat Tursics Krisztián vezetőedzővel, illetve Horváth Bernadett csapatkapitánnyal.

Az Európa Kupa párharc pénteki nyitányára a szurkolók számára ingyenes – de védettségi igazolványhoz kötött – a bejutás a Ludovika Arénába. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik a skandináv ország északkeleti részén található Umeában.

A találkozót az M4 Sport online felülete és a FIBA YouTube csatornája is élőben közvetíti.

Hirdetés