Hirdetés
Archivum

A svéd válogatott bõ keretét is bemutatták:

:

Hirdetés

Csütörtökön a svéd válogatott szövetségi kapitánya Francois Gomez bemutatta a csapat 18 fõs bõ keretét, mely május 25-én megkezdi a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokságra.

Fotó: basket.se

Fotó: basket.se

A svédeknél nagy meglepetés a selejtezõkhöz képest nincsen. Mindhárom hazánkban légióskodó játékosuk, Amanda Zahui, Frida Eldebrink és Danielle Hamilton-Carter is tagja az együttesnek. A csapatból Elin és Frida Eldebrink, illetve Anna Barthold, Louice Halvarsson és Danielle Hamilton Carter 2013 és 2015 után a harmadik kontinenstornáján szerepelhet, amennyiben bekerül az utazó keretbe. Amanda Zahui, Farhiya Abdi és Klara Lundquist pedig elõször léphet pályára egy Európa-bajnokságon. A svédek keretét nézve érdekesség, hogy a Virginia Tech-en végzõs, a Connecticut Sun által Draftolt Regan Magarity is behívót kapott. A 23 éves Norrköping-i tehetség új színt hozhat a játékukba.

A svédek május 25-én kezdik a felkészülést. A kontinenstorna elõtti mérkõzéseket tekintve szerepelnek majd Moszkvában az orosz válogatott vendégeként. Idén is jönnek edzõtáborozni a szomszédos Szlovéniába, ahol a hazaiak mellett a britekkel is összemérik az erejüket. Ezen felül pedig egy spanyolországi túra is szerepel a terveik között. Az Eb-n Montenegró, Franciaország és Csehország lesz a riválisuk a csoportkörben.

A svéd válogatott bõ kerete: Abigail Asoro, Amanda Zahui, Anna Barthold, Binta Drammeh, Danielle Hamilton Carter, Elin Eldebrink, Ellen Nyström, Farhiya Abdi, Frida Eldebrink, Hanna Johansson, Josefin Vesterberg, Kalis Loyd, Klara Lundquist, Louice Halvarsson, Matilda Claesson, Nathalie Fontaine, Paulina Hersler és Regan Magarity.

Hirdetés