Hirdetés
Archivum

A Sydney Uni Flames Ausztrália bajnoka:

:

Hirdetés

A hétvégén lezárultak az ausztrál profi liga a WNBL küzdelmei. A bajnoki címet a Sydney Uni Flames szerezte meg.

Fotó: wnbl.com.au

Fotó: wnbl.com.au

A WNBL fináléjában a Dandenong Rangers és a Sydney Uni Flames mérte össze az erejét. A két gárda közül a Sydney az elõdöntõ párharcban 2-0-ra verte a Townsville Fire együttesét. A Dandenong Rangers túlórázott, õk a sorsdöntõ harmadik mérkõzést megnyerve 2-1-re búcsúztatták a Perth Lynx alakulatát.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó fináléban a pályaelõny a Sydney Uni Flames gárdájánál volt. Az elsõ mérkõzést hazai pályán 91-82-re nyerték. Sokáig kiegyenlített találkozó zajlott, ahol a hajrából egyértelmûen a jobb erõkbõl álló Sydney Uni Flames jött ki gyõztesen. Alex Wilson 22, Leilani Mitchell 15 pontot szerzett a gyõztes gárdában.

A finálé második felvonása alkalmával a Dandenong Rangers otthonában a Sydney Uni Flames 75-62-es gyõzelmet aratott. Itt a szoros elsõ félidõ után a harmadik negyedben alakult ki nagyobb különbség a felek között. A Sydney a két válogatott sztárja, az egyaránt 15-15 pontig jutó Leilani Mitchell és Belinda Snell vezérletével összességében magabiztosan húzta be a gyõzelmet.

Nem kérdés, hogy az egész ausztrál szezont nézve a legerõsebb csapat szerezte meg a trófeát. A Sydney Uni Flames 2001 után ért fel ismét a csúcsra. A döntõ MVP-je Leilani Mitchell lett.

Hirdetés