Hirdetés
Archivum

A Szatmárnémeti szépített a bajnoki döntõben Romániában:

:

Hirdetés

Szerdán a harmadik találkozóra került sor a román bajnoki döntõben. A Szatmárnémeti 68-60-ra legyõzte a Sepsiszentgyörgyöt és ezzel 2-1-re módosította a párharc állását.

A hétvégén Sepsiszentgyörgy adott otthont az elsõ két meccsnek, ahol óriási hazai fölény rajzolódott ki. Bajnokavatást ígért a harmadik találkozó, de a Szatmárnémeti az elsõ két összecsapással ellentétben remek formát mutatva meg tudta fogni a harmadik mérkõzés elejét. Az elsõ félidõben fej-fej mellett haladtak a csapatok, 10 perc után 17-17 állt az eredményjelzõn. A félidõben pedig 36-34-re vezetett a Sepsiszentgyörgy.

A harmadik etapban sem változott a játék képe. A csapatok között 2-3 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. 20 perc után 51-48-nál a Szatmárnémeti járt elõrébb. Az utolsó 10 percet is kiegyenlített küzdelem jellemezte. Nem volt hátra másfél perc, amikor 60-59-re vezetett a Sepsiszentgyörgy. A hajrában azonban a Szatmárnémeti pontosabbnak és szerencsésebbnek bizonyult. A 68-60-as sikerük alkalmával Andra Mandache és Brittany Denson 18-18 pontot szerzett.

A Szatmárnémeti öt év után gyõzte le a Sepsiszentgyörgyöt. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntõ negyedik meccsét pénteken este rendezik, a házigazda ismét a Szatmárnémeti lesz.

Eredmény
CS Municipal Satu Mare – ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe 68-60 (17-17, 17-19, 17-12, 17-12)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az ACS Sepsi SIC javára.

Hirdetés