Hirdetés
Archivum

A Szatmárnémetivel lett teljes az elõdöntõ mezõnye Romániában:

:

Hirdetés

Korábban már hírt adtunk arról, hogy három párharc lezárult a román élvonal negyeddöntõi során. Pénteken este rendezték a Szatmárnémeti és a Temesvár párharcában a sorsdöntõ harmadik felvonást. A CS Municipal Satu Mare a vártnál nehezebben, de érvényesítette fölényét.

Az elsõ mérkõzésen az alapszakasz 7. helyén záró CS SCM Timisoara meglepetésre idegenben tudott gyõzni. A negyeddöntõ párharc második felvonása már a magasabban rangsorolt együttes sikerét hozta. A Szatmárnémeti 18 ponttal nyert riválisa csarnokában és ezzel kivívta a sorsdöntõ harmadik mérkõzés jogát, melyet saját közönsége elõtt vívhatott meg péntek este.

A harmadik találkozón a CS Municipal Satu Mare 63-53-ra gyõzte le a CS SCM Timisoarát. A két csapat az elsõ félidõben fej-fej mellett haladt. A szünetben 30-29-re ment a Temesvár. A harmadik etap hajrájában kezdett ellépni riválisától a Szatmárnémeti. A 49-44-rõl induló záró szakasz elsõ két találatát még a Temesvár szerezte, majd 49-48 után egy 10-0-s szériával végleg elszakadt a hazai együttes és behúzta a továbbjutást érõ gyõzelmet.

Eredmény
CS Municipal Satu Mare – CS SCM Timisoara 63-53

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a CS Municipal Satu Mare javára.

Az elõdöntõk párosítása
ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe – Universitatea Cluj-Napoca
CS Municipal Satu Mare – CSTBv Olimpia CSU Brasov

Hirdetés