Hirdetés
Archivum

A Széchenyi Egyetem 6., a TF 17. lett a 3×3-as Egyetemi Eb-n:

:

Hirdetés

Szombaton a helyosztókkal Portóban lezárult a 3×3-as Egyetemi Európa-bajnokság. A gyõri Széchenyi Egyetem folytatva bravúros szereplését a 6. helyen zárt. A TF a 17. helyen fejezte be a tornát.

Fotó: EUSA

Fotó: EUSA

A Széchenyi Egyetem remek teljesítménnyel 6. helyen zárt. A gyõriek szombaton háromszor is pályára léptek. A negyeddöntõben az ukrán Vasyl Stefanyk Egyetemtõl 21-3-as vereséget szenvedtek a magyar lányok. A gyõriek az 5-8. helyért folytatták. Itt az elsõ találkozón a Zürichi Egyetem alakulatánál óriási csatában 10-8 arányban bizonyult jobbnak a Széchenyi Egyetem.

A helyosztón, ahol az 5. pozíció volt a tét, a Bécsi Egyetemmel mérkõztek a gyõriek és szenvedtek 17-7-es vereséget. Viszonylag hamar elõnybe került az osztrák gárda és végig õrizték a vezetést. A mieinknél Nagy Rebeka és Horváth Dóra 3-3, Török Barbara 1 pontot szerzett. A Széchenyi Egyetem maximálisan elégedett lehet a 6. hellyel, hiszen célját elérve sikerült jobb pozícióban zárni, mint tavaly az Európai Egyetemi Játékokon.

A TF sem zárta nyeretlenül a portói kontinenstornát. A 17. helyért kiírt mérkõzésen a magyar bajnok 14-1 arányban bizonyult jobbnak lisszaboni riválisánál. Révész Sára 5, Karlócai Julianna és Varga Barbara 4-4, Miháczi Diána 1 pontot szerzett.

Hirdetés