Hirdetés
Utánpótlás

A Széchenyi KA serdülőinek mindennapjai:

:

Hirdetés

A Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE Facebook oldalán Sebestyén-Ádám Csilla a serdülő csapat vezetőedzője osztotta meg a gondolatait a jelenlegi helyzetről.

Több, mint egy hónapja tart már a Koronavírus járvány, és minden korosztályunk edzése szünetel. Te, mint az U14-es (serdülő) csapatnak az edzője, hogyan töltöd napjaid?

Sebestyén-Ádám Csilla: Nagyon váratlanul és hirtelen jött a változás, egyik napról a másikra kellett alkalmazkodni ehhez a helyzethez, ami mindenkinek új. Ki kellett alakítani egy otthoni napi rendet, ami gördülékenyen, könnyedén működik. Otthoni teendőkkel, munkával, tervezéssel telik a nap, kiegészülve szabadidős tevékenységekkel, sport, séta, kerékpározás, olvasás.

Milyen feladataid vannak ebben a helyzetben?

Sebestyén-Ádám Csilla: Az edzések a megszokott módon ugyan szünetelnek, de nem szűntek meg. Minden játékos megkapja az edzésprogramot, melyben kinti és benti terv is szerepel, kinek mihez van lehetősége, azt végzi el. A különböző fórumokon kapcsolatban vagyok a lányokkal. Itt fényképeket, videókat osztanak meg az edzésükről, illetve heti rendszerességgel edzésnaplót kell vezetniük.

A csapatból többen részt vesznek a „Hazai pályán” kihívás sorozatban, megmérettették magukat Plank versenyben, most épp a Kvíz verseny van a porondon és már ötletelek a következő „összecsapáson”.
Ezenkívül vannak adminisztrációs feladataink a Cézár rendszerben, amit továbbra is vezetni kell, és az esetleges hiányosságokat most lehetett pótolni. Egyénileg értékeltük kiemelt játékosainkat, ami alapján többen személyre szabott tervet kaptak, hogy fejlesszék hiányosságukat.

A kialakult helyzet miatt, milyen helyezést ért el az U14-es csapat, a 2019/20-as szezonban?

Sebestyén-Ádám Csilla: Az Észak-Nyugati Régiós bajnokságban vitézkedtünk, az Alapszakasz II. szakaszának a 3. fordulója előtt szakadt meg a szezon, Szombathelyre utaztunk volna, ahol a „B” csoportból szerettünk volna felkerülni az „A”-ba. Regionális döntőt szerettünk volna játszani, jó úton haladtunk a cél felé…

Családdal, rokonokkal, kollégákkal, hogyan tartod a kapcsolatot?

Sebestyén-Ádám Csilla: Szerencsés helyzetben vagyunk, a családból mindenki jó egészségnek örvend, így ha keveset is, de tudunk találkozni. Kihasználva a helyzetet, besegítünk a családi méhészetbe, aminek fő szezonja van és most jól jön a segítség. Gyönyörű, nyugodt helyen, távol mindenkitől biztonságban tevékenykedünk. Barátokkal, kollégákkal telefonon, digitális formában tartjuk a kapcsolatot. Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Hirdetés