Hirdetés
Utánpótlás

A Szeged a bajnok a serdülőknél

Vasas Akadémia/A - Szegedi KE/A 31-40 (8-11, 8-13, 10-9, 5-7)

Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság
Sopron, Novomatic Aréna
Frányó Csanád, Marjai Réka (Gátiné Müller Zsuzsanna)

Vasas Akadémia/A: Szabó 4, Puskás, Mayr 3, Bartos, Kárpáthegyi 5. Csere: Tóth 1, Dévai, Ács-Sánta 1, Bori 4, Galavits 4/3, Pácza 2, Csercsa 7.

Szegedi KE/A: Koós 2, Tatai 2, Rácz 8, Bakacsi, Jenei. Csere: Ikládi 8, Mészáros 5, Csillag, Tatai 8, Rostás 7.

Fotó: Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

A Szegedi KE nyerte a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokságot a 2021/2022-es évadban. A fináléban a szegediek 40-31-re múlták felül a Vasas Akadémiát.

Egy hosszú torna, egy hosszú szezon végére érkeztünk. A nagy tét az első percekre rányomta a bélyegét. Végül a Szeged ragadta magához a kezdeményezést, így hét perc játékot követően 6-1-nél már a Vasas időkérése miatt állt a játék. Az első szakasz hajrájában szépített a fővárosi gárda, de 10 perc után így is 11-8-ra vezetett a Szeged. A második negyed elején egy triplával egyenlített a Vasas, a vezetést azonban nem tudta átvenni. A folytatásban ismét a Szeged került előnybe, melynek köszönhetően 16-11-nél Farkas Fanni kért időt. A félidő hajrájában elérte a 10 pontot a differencia. A nagyszünetben pedig 24-16-ra vezettek a szegediek.

Fotó: Soproni Darazsak Sportakadémia

A harmadik szakasz elején két találattal megfelezte hátrányát a Vasas Akadémia, majd egészen 27-24-re felzárkózott. Itt még volt labdája, hogy közelebb kerüljön. Ezzel nem tudott élni. Kovács Andrea tanítványai vették át újra a kezdeményezést, így 33-24-nél ismét 9 pontra ugrott a differencia. A záró etapnak 33-26-ról vágtak neki a csapatok. Az első pontokat még a Vasas jegyezte, melynek 33-29-nél esélye nyílt szorossá tenni a végjátékot. A Szeged azonban döntő pillanatokban, ahogy az egész tornán, úgy a fináléban is tudott egy-egy pontos megoldással újítani. Az utolsó percben a 10 pontot is átlépte a különbség. Végül 40-31-es sikerrel szerezte meg a bajnoki címet a Szeged.

A szegedi együttesben Rácz Zsófia, Tatai Fanni és Ikládi Anna 8-8 ponttal lettek a legeredményesebbek. A Vasas együttesében Csercsa Eszter zárt 7 ponttal.

Fotó: Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés