Hirdetés
Archivum

A Szeged lett a negyedik elõdöntõs:

:

Hirdetés

Szoros végjátékban vívta ki a Szeged az elõdöntõs szereplés jogát a gyõri Magvassy-sportcsarnokban. Az utolsó 3 percbe 65-65-ös állásról fordultak a csapatok, a hajrában a vendégek pontosabbak voltak és nagy meglepetésre elütötték a folytatástól Tapodi Péter gárdáját.

Szokott érdeklõdés mellett rendezték a gyõri Magvassy-sportcsarnokban a Gyõr-Szeged negyeddöntõ párharc utolsó, mindent eldöntõ összecsapását. Az elsõ két találkozón a szegediek jobb formát mutattak, mint papíron erõsebb játékerõt képviselõ ellenfelük. A harmadik összecsapáson az elsõ negyedben ez meg is látszott a játékon, a gyõriek kapkodva kezdtek, így 7 perc után 10-15-re már a szegediek mentek. Az elsõ etap vége a hazaiaké volt, akik ennek megfelelõen 19-17-re átvették a vezetést.

A második periódus elsõ felében fej-fej mellett haladtak a gárdák, majd Djelmis 2+1-es megoldását és Hollingswoth dupláját követõen 33-25-re meglépett a Gyõr. Ekkor a mérkõzés egy olyan szakaszában jártunk, ahol Tapodi Péter tanítványai akár eldönthették volna a továbbjutás kérdését is, de nem tették, pedig a félidõ elõtti percben Zserzserunova összeszedte a negyedik hibáját is. A szünetben 41-35 állt az eredményjelzõn.

A harmadik 10 perc elején 10 ponttal is megléptek a hazaiak, de a folytatásban Szazonenko is betalált és Zserzserunova is ízelítõt adott tudásából. A játékrész végére így 59-54-re zárkóztak fel a vendégek. A nagy izgalmakat a negyedik szakasz hozta. Szazonenko triplájával 59-59-nél újra egyenlõ állást jegyezhettünk fel, majd Simon és Englert találataival 65-61-re megint elszakadni látszottak a hazaiak. Az elszakadás azonban csak látszat volt. Az utolsó 3 perc 65-65-rõl indult.

Hihetetlen feszültséget hozott az utolsó 180 másodperc, 65-67-nél vették a vezetést a szegediek és innentõl kezdve a Gyõr már egyszer sem került elõnybe. Az utolsó percben Carson büntetõket hibázott, a Szeged viszont pontosabbnak tûnt és 72-76-ra meg is nyerték az összecsapást. A Gyõrtõl keveset láttunk, míg a Szeged tudása legjavát nyújtva megérdemelten vívta ki az elõdöntõs szereplés jogát, ahol ellenfelük a Sopron lesz.

Eredmény

SEAT Lami Véd Gyõr–Mediteam Szeged 72-76 (19-17, 22-18, 18-19, 13-22)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a Szeged javára.

Hirdetés