Hirdetés
Archivum

A Szeged nem indul sem a bajnokságban, sem a nemzetközi kupában:

:

Hirdetés

Nem indul sem a magyar bajnokságban, sem a nemzetközi porondon a Mediteam Szeged együttese. Az alábbiakban dr. Nagy Z. Zsoltnak, a Mediteam Zrt. vezérigazgatójának sajtóközleménye olvasható.

Forrás: Mediteam Szeged hivatalos honlap

Sajtónyilatkozat


A Mediteam Zrt. a szegedi nõi kosárlabdacsapatnak a „névadó szponzori” szerzõdésben vállalt kötelezettségeit teljesítette, sõt idõarányosan közel 30%-al túlteljesítette.


Büszkék vagyunk arra, hogy 2011. január 5-tõl kezdõdõen az elsõ osztályos szegedi nõi kosárlabdacsapat segítségünkkel tudta befejezni a bajnokságot, és került a dobogó közvetlen közelébe.


Teljes erõnkkel azon voltunk, hogy a csapat jövõjét is megalapozzuk, ezért személyesen és írásban is tárgyalásokat kezdeményeztünk az országos szövetséggel, a létrehozott új gazdasági társaságra alapozva kerestük a lehetõséget a Szeviép Szeged Nõi Kosárlabda Kſt. ügyeinek lezárására. A létrejött szerzõdés-tervezetünket e-mailben a szövetség jóváhagyta, és 2011. június 9-re ígérték az elnökségi döntést.


Ezek után kezdtük meg a tárgyalásokat az edzõvel és a játékosokkal. A csapat csodálatosan összeállt, lelkesen várta a jövõt. Visszajött volna Fûrész Emõ, Németh Betti, Tóth Cili, de négy új fiatal magyar játékos is szóban „igent” mondott, egy fõ kivételével maradt volna a régi csapat.


A szerzõdéseket kizárólag szabályosan kívántuk megkötni, átlátható, stabil költségvetést készítettünk, kiemelten kívántunk foglalkozni az utánpótlással is.

Terveink között szerepelt egy szegedi sportegészségügyi és sportfejlesztési klaszter létrehozása, mellyel kapcsolatban több szegedi sportegyesülettel is felvettük a kapcsolatot.


Az elõzõ jogviszonyok lezárásánál 2011. június 1-jén derült ki, hogy a jogokkal jelenleg is rendelkezõ Szeviép Szeged Nõi Kosárlabda Kſt.-nek van egy hatályban lévõ FIBA (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség) büntetése, mely egy volt szegedi játékos felé fennálló tartozás okán született.


A büntetés jelentõs pénzösszegrõl szól, melyet a Szeviép Kſt. nem tudott kifizetni, az új kſt. költségvetését pedig teljes egészében felborította volna. Ennek ellenére tárgyalásokat kezdeményeztünk a játékossal a tartozás átvállalására, és bár elfogadtuk az összeg nagyságát, a kifizetés ütemezésben nem tudtunk megegyezni. Így a hatályban maradó FIBA-határozat megakadályozza az Európa Kupában kiharcolt indulást, valamint a Magyar Bajnokságban az új gazdasági társaság nevezését, így a csapat indulását a 2011–2012-es szezonban.


Jelenleg nincs jogom szerzõdés aláírására, mert nincs elnökségi döntés a kezemben. Azonban van egy hatályos FIBA-határozat a Szeviép Kſt.-vel szemben, mely blokkolja a Mediteam Szeged Nõi Kosárlabda Kſt. további munkáját.


Szerettünk volna egy szerethetõ, profi, szabályosan mûködõ szegedi nõi kosárlabdacsapatot szervezni, és ehhez sok lelkes partnert is találtunk, de ez a terv CSAK terv maradt. Senkit nem hibáztatunk, magunkat sem, mert mindent megpróbáltunk és tenni akartunk.


Nem sikerült.


Szeged, 2011. június 15.


Dr. Nagy Z. Zsolt
Mediteam Zrt.
vezérigazgató

Hirdetés