Hirdetés
Archivum

A Szeged nyerte az osztályozót:

:

Hirdetés

A Szeged az osztályozó második felvonásán is jobbnak bizonyult a BEAC-nál. Mészárosné Kovács Andrea együttesének 66-45-ös sikere feljutást ért. A szegediek az elsõ félidõ végjátékában és a harmadik negyed elején hagyták állva a BEAC alakulatát.

ELTE-BEAC Újbuda – ABCOM-Szeged KE 45-66 (18-21, 9-14, 4-14, 12-17)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Szeged javára.

Legjobb dobók:

BEAC: Cseh-Szombathy 13, Katona 7,

Guti 6

Szeged: Fürész 18, Rajnai 17, Kováts 13

A Szeged az osztályozó elsõ felvonásán hazai pályán 72-55-ös gyõzelmet aratott. Balogh Judit együttese így az életben maradásért lépett pályára és a tétnek megfelelõen szépen tartották magukat a hazaiak. Az elsõ negyed végjátékába érkezve 16-15-re vezettek. Az elsõ 10 percet Pungor pontjai zárták, így 21-18-nál már a Szeged járt elõrébb.

A második negyed elején fej-fej mellett haladtak a csapatok. 26-26 után azonban Kováts Anna vezérletével egy 9-3-as futást csináltak a szegediek. Kováts ebbõl a futásból 6 ponttal vette ki a részét, a csapata a szünetben pedig 35-29-es elõnyben volt. A harmadik negyed elején 4 percig nem talált be a BEAC, ez idõ alatt pedig 42-29-es elõnyre tettek szert a Tisza-partiak. Ez döntõnek is bizonyult.

A mérkõzés utolsó 15 percében 13 pontos hátrányból már nem tudott felállni a BEAC. A harmadik negyed végén 49-33-ra vezettek a vendégek. A negyedik negyed elején Kováts Anna második triplájával 55-35-nél nõtt 20 pontra a differencia és innentõl kezdve érdemben már nem változott az állás. A Szeged végül 66-45-ös sikerrel vívta ki a feljutást.

A szegediek az egész szezonban mindössze egy vereséget szenvedtek el, a Magyar Kupában az FTC gyõzte le Mészárosné Kovács Andrea csapatát. Ezen felül azonban megnyerték a Hepp-Kupát, a második vonal küzdelmeit, azaz az Amatõr Nõi Bajnokságot, illetve az osztályozó párharcot.

A szegedi együttes pályán megtette azt a lépést, ami a helyi nõi kosárlabdázás életben tartásához feltétlenül szükséges volt, azaz 1 év alatt visszajutottak az élvonalba és nem ragadtak a másodosztályban. Mostantól az a kérdés, hogy sikerül-e az NB1-es szereplés feltételeit elõteremteni. Nehezebb küzdelem lesz, mint a pályán volt az idei évad…

Hirdetés