Hirdetés
Archivum

A Szegedé lett a bronzérem az egyetemi bajnokságban:

:

Hirdetés

Remek kezdésének köszönhetõen a Szeged rajt-cél gyõzelmet aratott a nõi bronzmérkõzésen a nagyot hajrázó Közgáz ellen.

Fotó: Práczki Péter

Fotó: Práczki Péter

Írta: Botár László

Közgáz – USC Szeged 43-48 (8-19, 12-8, 7-15, 16-6)
Miskolc, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntõ, nõk. V.: Tõzsér, dr. Mészáros, Horváth Cs.

Közgáz: KATONA 8/6, Kovács P. , Doktor 7/6, SHIRIAN 10, Abaházy 8. Cs.: Csikász 4, Imre Fejes 6, Kis A.
Szeged: Nagy L. 1, Kõházi 3, Kecskés 6, FÖLDI 16/6, JÁHNI 11/3. Cs.: Horváth Zs. 4, Kálló 7/3

A remek dobóformát kifogó Földi Alexandra vezérletével parádésan kezdett a Szeged, amely 6 és fél perc elteltével 15-2-revezetett az eléggé megilletõdött Közgáz ellen. A negyed hajrájára kiegyenlítetté tette a játékot a Közgáz.

A második negyedet is a szegediek kezdték jobban, de 22-8 után Doktor Anna két triplájával 10-en belülre került a Közgáz.

Térfélcsere után Jáhni Zsófia villanásaival újra elléptek a szegediek 12-5-re nyerve a negyed elsõ felét. Ezt követõen támadásban “megállt” a Szeged, az utolsó 15 percben mindössze 6 pontra voltak képesek a Tisza-partiak. A gyengén dobó Közgáz Shirian Fatime és Katona Bianka vezérletével fokozatosan faragta le a hátrányát az igen rosszul büntetõzõ szegediekkel szemben. Végül azonban 4 pontnál közelebb nem tudott ellenfeléhez kerülni, így a Szeged nyerte a bronzcsatát.

Németh Kata (Közgáz): – Ugyanaz volt a képlet, mint az eddigi meccseinken, elengedtük az ellenfelet és futottunk az eredmény után. A torna végére nagyon elfáradtak a lányok, ilyen gyenge dobóteljesítménnyel, negyvenhárom dobott ponttal nem lehet mérkõzést nyerni.

Mészáros Vivien (Szeged): – Tanultunk az elõzõ mérkõzéseken elkövetett hibáinkból, koncentráltan, s ezúttal végre jól dobva kezdtük a mérkõzést. A sikerünk kulcsa azonban a védekezés volt, negyvenhárom ponton tartottuk ellenfelünket. Éremmel szerettünk volna hazatérni, s ezt sikerült is elérni, gratulálok a lányoknak.

A nõi torna végeredménye:
1. TFSE 6 pont
2. Debreceni Egyetem 5
3. USC Szeged 4
4. Közgáz 3.

Hirdetés