Hirdetés
Archivum

A Szekszárd a 4., a DVTK a 11. a FIBA Európa Kupás erõsorrendjében:

:

Hirdetés

A FIBA munkatársai az Európa Kupa hivatalos honlapján a napokban közzétették az alapszakaszt követõ – szubjektív benyomásokon alapuló – erõsorrendet. A rájátszásra készülõ magyar csapatok közül az Atomerõmû KSC Szekszárd a 4., míg az Aluinvent DVTK a 11. helyre került.

A FIBA erõsorrendjét nézve az elsõ három helyet három veretlen alakulat, a Cukurova Basketbol, a Lattes Montpellier és a Spar Citylift Girona foglalja el.

A negyedik helyre az Atomerõmû KSC Szekszárd lépett elõre. A FIBA munkatársai kiemelik, hogy az Euroliga selejtezõje után immár az Európa Kupában a minél jobb szereplés a cél nemzetközi porondon. Erica McCall és Abby Bishop remek teljesítményének elismerése mellett a feljövõben lévõ Frida Eldebrinket méltatják. Azzal zárul a rövid összefoglalás, hogy mindenkinek nehéz ellenfél lehet a Szekszárd.

A szekszárdiakat az erõssorrendben a Lyon, a nagy erõket megmozgató lengyel különítmény (Gorzow, Wisla Krakow, Artego Bydgoszcz, Torun), illetve Krivacevic Tijana csapata a Botas követi az elsõ tízben.

Az erõsorrend 11. pozíciójában találjuk az Aluinvent DVTK gárdáját. A FIBA munkatársai a rájátszás második körébe egyenes ágon jutó csapatokat figyelve a DVTK szereplését nevezik meglepetésnek. Medgyessy Dóra kiemelkedõ teljesítményét, gólpasszait, illetve Egle Sulciute, Maja Skoric, Shatori Walker-Kimbrough és Chanel Mokango játékát méltatják igazi csapatmunkaként. Ugyanakkor a FIBA munkatársai szkeptikusak, hogy a rájátszásban tudja-e folytatni a magyar csapat ezt a menetelést. Mi csak reménykedni tudunk, hogy igen erre a válasz.

Mint ismert az Európa Kupa alapszakaszának lezárását követõen az az Atomerõmû KSC Szekszárd és az Aluinvent DVTK is bekerült a nyolc kiemelt közé, melynek köszönhetõen január elején a play-off elsõ körében nem kell pályára lépniük.

A rájátszás második fordulójában, melyet a tervezett menetrend szerint január 24-én és 31-én bonyolítanak le, a Szekszárdra az Artego Bydgoszcz – Basketball Nymburk párharc továbbjutója vár. A DVTK pedig vagy a címvédõ Galatasaray vagy pedig a jelenlegi harmadik számú spanyol gárda a Lointek Gernika Bizkaia ellen lép pályára.

A magas rangsorolásnak köszönhetõen mindkét magyar együttes a kuparendszerû párharcok második mérkõzését rendezi hazai pályán.

Hirdetés