Hirdetés
Magyarország

A Szekszárd a Ceglédet fogadja:

:

Hirdetés

Vasárnap 17 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd a VBW CEKK Ceglédet fogadja. A két Európa Kupa résztvevő gárda az elmúlt években nagy csatákat vívott, tavasszal az 5. helyért mérkőztek legutóbb.

A vasárnapi bajnoki találkozóhoz úgy érkeznek a felek, hogy a Szekszárd a német Keltern otthonában aratott 90-63-as sikert, amivel megnyerte a csoportját, de ennél is fontosabb, hogy bekerült a nyolc kiemelt csapat közé az Európa Kupában. A rájátszás első körében így nem kell pályára lépnie. A VBW CEKK Cegléd hazai pályán maradt alul az Olympiacos gárdájával szemben és búcsúzott az idei nemzetközi küzdelmektől.

Az elmúlt héten a bajnokságban mindkét csapat alulmaradt. A Szekszárd a Csata otthonában, míg Cegléd hazai pályán a Győrrel szemben. A tét ezen eredmények miatt óriási. A szekszárdiak a legjobb négyben való versenyfutás szempontjából vannak győzelmi kényszerben, a Cegléd pedig a Magyar Kupa nyolcas döntőjének eléréséért.

Fotó: kscszekszard.hu – Jantner Zsolt

A Szekszárd a Csata ellen múlt héten támadásban torpant meg, amit Németországban sikerült kijavítani. Idegenben extra, amikor 66 mezőnykísérletből 33 sikeres lesz. Ehhez 45-30-ra nyert lepattanócsata, 11 szerzett labda és 22 gólpassz párosult. Az eladott labdák száma pedig 14 lett. A Ceglédnek a Győr és az Olmypiacos ellen meggyűlt a baja az eladott labdákkal. Előbb 21, majd 26 került rögzítésre a statisztikán. Ebből ráadásul az Olympiacos 35 pontot ért el. A görögök határozott védekezésére még úgy sem volt ellenszer, hogy nyerte a lepattanócsatát a magyar csapat, miközben hat triplát értékesített.

A Szekszárd stabil védekezéssel és a Németországban mutatott támadójátékkal esélyes, de a Cegléd is okozott már meglepetést idén. Elég a DVTK legyőzésére gondolni.

A klubok felvezető videói

Hirdetés