Hirdetés
Archivum

A Szekszárd a döntõért, a ZTE az egyenlítésért küzd szerdán:

:

Hirdetés

Szerdán rendezik az Atomerõmû KSC Szekszárd és a ZTE NKK elõdöntõjében a második mérkõzést. A párharcban 1-0-s elõnybe lévõ Szekszárd egy zalaegerszegi sikerrel döntõbe juthat, de a szombati teljesítménye alapján a ZTE játékában benne van az egyenlítés.

Egy igazi play-off hangulatú csatát láthattunk szombaton az Atomerõmû KSC Szekszárd és a ZTE NKK között. Ilyenkor hatványozottan nagy öröm, hogy élõképes közvetítésben is lehetett követni az elõdöntõ elsõ felvonását. Tipikusan az a mérkõzés volt, amikor a statisztika a töredékét sem adja vissza a játék képének. A szekszárdiak lehengerlõen kezdtek némileg megilletõdött riválisuk ellen. A félidõ hajrájától azonban lényegesen kiegyenlítettebb mederben zajlott a küzdelem. Jó egyéni teljesítményeket és komoly taktikai csatát láthattunk. Nem túlzás úgy fogalmazni, hogy a ZTE kifejezetten jól érzi az ellenszerét a Szekszárd játékrendszerének. Ugyanakkor a KSC dicsérete, hogy még így is végig tudta õrizni az elõnyét és összességében nem forgott veszélyben a gyõzelme.

Az elsõ negyedben azt láthattuk, amit a Szekszárd idei legtöbb bajnoki mérkõzésén. Zeljko Djokic együttese remekül szervezett védekezéssel nyolc eladott labdába kényszerítette bele riválisát. Eközben támadásban értékesített nyolc kísérletbõl négy triplát a KSC, a duplákat tekintve pedig nyolc kísérletbõl hat utat talált a gyûrûbe. A nagy fordulat akkor állt be a játékban, amikor a ZTE jelentõsen tudta csökkenteni eladott labdái számát. A következõ 30 percben összesen 11 volt ebbõl. Ezzel lényegesen kevesebb könnyû dobóhelyzetbe került a házigazda, amit tovább erõsített, hogy védekezésben is határozottabbá vált a ZTE.

Szombaton egyéni teljesítményekben hazai észrõl Erica McCall és Studer Ágnes remekelt: 21-es, illetve 18-as VAL-mutatóval zártak. Mindkét játékos esetében a kulcspillantokban elért találatok növelik még tovább a teljesítmény értékét. A ZTE-nél Janeesa Jeffery 62%-os mezõnymutató mellett szerzett 19 pontja emelkedik ki. A zalaegerszegi jó szereplésnek az egyik titka az is, hogy a légiósok ponterõs teljesítménye mellett Hegedüs-Õri Györgyi és Szalay Virág szintén sokat tudott vállalni. Minõségileg növeli a variációs lehetõségeket Gáspár Dávid számára, ha legalább hét játékost tud forgatni egy ilyen fontos téthelyzetben.

A szerdai összecsapással kapcsolatban nyilvánvalóan az lesz a kulcskérdés, hogy milyen mederben folytatódik a küzdelem. A szombati elsõ 15 perc játékát látjuk a csapatoktól vagy a második 25 percét. Az nem kérdés, hogy még Sara Krnjic hiányában is több opciója van a KSC-nek egy ilyen szintû meccsre. Tehát, ahogy halad elõre a rájátszás és egyre több perc van a játékosok lábában, az ezzel azonos arányban növeli a Szekszárd esélyeit. Még sérült centere nélkül is több lepattanót gyûjtött szombaton a KSC. Különösen a 14 támadólepattanó az extra. Második esélybõl ennek megfelelõen a magyar mezõny egyik legjobbja a kupagyõztes. A ZTE szempontjából az lehet a meghatározó, hogy itt ne alakuljon ki ekkora differencia. Izgalmas, kemény és magas hõfokú mérkõzésre készülhetünk.

Hirdetés