Hirdetés
Magyarország

A Szekszárd az első döntős a Hepp Kupában

Csata DSE - Atomerőmű KSC Szekszárd II. 47-60 (13-15, 12-10, 14-14, 8-21)

Hepp Kupa elődöntő
Sopron, Novomatic Aréna
Kruk M.,, Jankovics V., Tóth B. (Nagy J.)

Csata DSE: Gábor 1, Szörényi 7/6, Toman D. 11/3, Gyöngyösi 13/3, Kastl D. 4. Csere: Strausz 6, Arnóczki, Toman R. 5.

Atomerőmű KSC Szekszárd II.: Andi 8, Miklós 12/3, Horváth 18, Mányoky 19/9, Holcz 3/3. Csere: Szücs, Sámóczi, Horog, Berekali, Sinka.

Fotó: Tóth Zsombor/ Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Nem lesz címvédés a Hepp Kupában. Az első elődöntőben az Atomerőmű KSC Szekszárd 60-47-re győzte le a Csata DSE-t.

A mérkőzés elején a Szekszárd ragadta magához a kezdeményezést. Horváth Dóra 2+1-es megoldása vezette fel az első elődöntőt, majd Mányoky Réka talált be. A Csata első pontját Szörényi Laura szerezte. A legnagyobb különbséget 7-1-nél és 10-4-nél jegyezhettük fel. A címvédő azonban nem engedte leszakítani magát és egy 7-0-s sorozattal 11-10-re fordított Gyöngyösi Janka és Strausz Edina vezetésével. Erre válaszul Mányoky Réka triplája érkezett. Végül 10 perc után 15-13-ra ment a KSC. Időkérés után az utolsó másodpercben remek helyzetfelismeréssel Horváth Dóra értékesített ziccert. Szekszárdi oldalon érdekesség, hogy két pontszerzőt jegyezhettünk fel: Horváth 8, Mányoky pedig 7 pontot ért el az első negyedben. A második etap elején Horváth Dóra növelte a szekszárdi előnyt, de Toman Dóra és Kastl Dóra egy 6-0-s fővárosi futást vezényelt, amivel 19-17-re fordított a Csata. Studer Zsuzsa azonnal időt is kért.

Fotó: Tóth Zsombor/ Soproni Darazsak Sportakadémia

Visszatérve a pályára is őrizte előnyét a Csata, sőt ebben a pontszegényebb szakaszban esélye nyílt nagyobb különbségre, de a lehetőségek kimaradtak. Ráadásul az eladott labdák száma is megugrott, a félidőig 10-et jegyeztek fel a Csatánál, így Bódi Ferenc 20-19-nél időt kért. A félidő hajráját Andi Hanna triplája és Miklós Melinda 2+1-es megoldása vezette fel, amivel ismét a KSC járt előrébb. Szörényi Laura triplájával viszont egyenlített a Csata, így 25-25-ről érkezett el a nagyszünet. A félidőben a címvédőnél a 8 pontos Toman Dóra volt a legeredményesebb, míg a szekszárdiaknál Horváth Dóra járt 11 pontnál és 6 lepattanónál. A harmadik negyedet Szörényi Laura triplája indította, majd Gyöngyösi Janka növelte a Csata előnyét. Ami nem sikerült a második etapban, úgy nézett ki, hogy ezúttal összejöhet a Csatának és nagyobb előnyre tehet szerzett. Horváth Dóra és Miklós Melinda azonban gondoskodott arról, hogy ne engedje el riválisát a KSC. Ennek megfelelően 1-3 pont között mozgott a címvédő vezetése.

Fotó: Tóth Zsombor/ Soproni Darazsak Sportakadémia

A harmadik etap második felében Andi Hanna triplájával 34-34-nél egyenlített ismét a Szekszárd. Erre Toman Dóra válaszolt távolról, de Andi Hanna ziccere és Holcz Rebeka hármasa már 39-37-es szekszárdi vezetést eredményezett. Toman Réka büntetőivel a negyed végén még egyenlített a Csata. Ugyanakkor a játék képe azt mutatta, hogy több energiát tud mozgósítani a KSC. Ezt a 39-39-ről induló záró szakasz meg is erősíttette. Mányoky Réka öt pontjával és Miklós Melinda ziccerével két perc alatt 46-39-re ellépett a Szekszárd. Bódi Ferenc időkérése után is folytatódott a szekszárdi sorozat, mely végül 13-0-nál állt meg. Gyöngyösi Janka szerezte egy triplával a Csata első pontjait a záró etapban. A Szekszárd azonban jól alakított helyzeteket és kifejezetten pontosan is célzott. A 20 mezőnykísérletéből 9 célt ért. A Csata 55-45-nél még egy alkalommal 10 pontra visszajött, de ennél közelebb nem került. Az utolsó percekben már a kevesebb lehetőséget kapók is pályára léptek. A Szekszárd 60-47-es sikerrel vívta ki a döntőbe kerülést.

Fotó: Tóth Zsombor/ Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés