Hirdetés
Magyarország

A Szekszárd és a PINKK összecsapásával folytatódik a bajnokság:

:

Hirdetés

A múlt héten rendezett Magyar Kupa nyolcas döntőt követően immár folytatódnak a bajnoki küzdelmek. Csütörtökön 17 órától Szekszárdon összeméri az erejét az Atomerőmű KSC Szekszárd és a PINKK Pécsi 424.  A 22. fordulóból előrehozott találkozót követhetünk.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd múlt héten a Magyar Kupa nyolcas döntőjén bronzérmet szerzett. A szekszárdiak sokáig emlékezetes küzdelemben hosszabbítást követően verték a negyeddöntőben a TFSE-t. Ezt követően az elődöntőben a Sopron Basket alakulatával szemben maradtak alul, majd a bronzéremért a PEAC-Pécset múlták felül. Maja Skoric és Szabó Fanni sérülése felülírta az elmúlt időszak rotációját a külső sorban. Ugyanakkor a küzdőszellemre egy pillanatig nem lehetett panasz és láthattunk játékban olyan finomhangolásokat Szekszárdon, mint például Gereben Lívia megnövekedett játékideje. Amit ebben a helyzetben, ilyen sorsolás mellett a kupából ki lehetett hozni, azt elérte a bronzéremmel Zseljkó Djokics együttese.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A PINKK Pécsi 424 sorsolása és terhelése ebben a speciális szezonban finoman szólva sem egyszerű. Január 9. óta mindössze három tétmeccset vívott Vanja Miljkovic csapata. Igaz, ezeken a saját szempontjából kiváló eredményt ért el. Egylabdás végjátékban maradt alul a Vasas otthonában. Ezt követően pedig hasonlóan kiélezett küzdelemben a Városmajorban múlta felül egy ponttal a TFSE-MTK-t, mely eredmény az évad túlzás nélkül egyik legnagyobb meglepetése volt. A kupa előtt a PEAC-Pécs együttesével is küzdős meccsbe keveredett a PINKK, de akkor 60-48-ra alulmaradtak.

A Szekszárd és a PINKK legutóbb november 28-án mérkőzött a tolnai megyeszékhelyen. Az volt a Covid és a válogatott szünet miatti hosszú őszi – részben kényszerű – szünetet követő első meccs és 114-66-os sikert aratott a KSC. Bő rotációval igyekezett mindenkit játékba hozni a szekszárdi stáb azon az estén. Bálint Réka 22, Cyesha Goree 21 pontot ért el. 49 mezőnykosárral, 33 gólpasszal és 20 szerzett labdával zártak a szekszárdiak. A PINKK-nél a 22 pontos Leslie Vorpahl lett a legeredményesebb. A csütörtöki mérkőzésnek ismét Szekszárd ad otthont a pályaválasztói jog felcserélése után. A KSC számára már az Európa Kupára való felkészülés van a középpontban, míg a PINKK-nek amolyan felhozó mérkőzés lehet az alsóházi rájátszás előtt.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés