Hirdetés
Európa

A Szekszárd – Gernika csata mellett még négy párharc kezdődik:

:

Hirdetés

Szerdán öt párharc veszi kezdetét az Európa Kupa rájátszás második fordulójából. Az Atomerőmű KSC Szekszárd és a Lointek Gernika csatáját részletesen felvezettük, most tekintsük át röviden a másik négy párosítást.

A kora délutáni órákban az Enisey Krasznojarszk és a Valencia mérkőzését olyan szemmel is érdemes figyelni, hogy ezt rendezik a Szekszárd ágán. Továbbjutás esetén ennek a párharcnak a győztese lenne az ellenfél. Az esélyes a Valencia, de mindenképpen többre van szükség tőlük támadásban, mint a Campus Promete ellen. A 40 pont mindössze 15 mezőnykosárral édeskevés. Oroszországban ilyen teljesítménnyel nagy pofont lehet kapni. Ez még akkor is igaz, ha a Krasznojarszk csúnyán kikapott hétvégén a Jekatyerinburgtól és valamivel szerényebb a keretük, mint a korábbi években.

Fotó: Valencia Basket

Pikáns küzdelem alakulhat ki a Besiktas és a Carolo Basket között. Mindkét gárda minőségi légiósokat vonultat fel. A törökök az előző körben a Roche Vendee-t úgy búcsúztatták, hogy Franciaországban nyertek 9 ponttal. Yvonne Anderson az egész évad egyik legjobbját szállította akkor és ez a siker jól mutatja az erejüket. A Carolo Basket sem panaszkodhat az új esztendőben. Ők pályán 73-70-re verték a Bourges-t. Igaz, azt a találkozót újra kell majd játszani játékvezetői műhiba miatt. Két technikait kapott a Carolo Basket edzője, de a játékvezetők nem küldték el a kispadtól. Ettől függetlenül napról napra egyre inkább lépnek előre. Legutóbb egy másik Európa Kupás gárdát, a Basket Landes-ot 76-58-ra verték.

A CCC Polkowice az elveszített Lengyel Kupa döntő után az MBA Moszkvát látja vendégül. Évek óta a moszkvaiak a legstabilabbak az orosz középmezőnyből nemzetközi porondon. Jó hazai magjuk van és komoly bázist működtetnek az orosz fővárosban. Képzett, kemény és magas keretük bárki életét megnehezítheti. A Polkowice – bár visszább vett a korábbi célokból -, de ahogy a Lengyel Kupa felvezetésében is hangsúlyoztuk: egy olyan keretről, amelyben többek között Miljana Bojović, María Conde, Artemis Spanou, Danielle Robinson vagy éppen Ana-Maria Filip kap lehetőséget hétről hétre, nem lehet kiscsapatként beszélni.

A Cadi La Seu és a Basket Landes párosítása olyan szempontból pikáns, hogy a csoportkörben is találkozott ezen két alakulat. Sőt a négyes másik két tagja a DVTK és a PEAC volt. Franciaországban 65-60-ra, Spanyolországban 70-57-re nyert a Landes. Ezek alapján nagy favoritok Celine Dumercék, de sorozatban megnyert 10 tétmérkőzés után december vége, illetve január eleje döcögősebb volt számukra. Igaz, a Cadi La Seu is elbukta utolsó két bajnokiját. A katalánok a rájátszás első körében a Basket Hema SKW alakulatát búcsúztatták.

Menetrend

13:30 Enisey Krasznojarszk – Valencia Vasket
18:30 Besiktas – Carolo Basket
19:00 CCC Polkowice N – MBA Moszkva
19:30 Cadi La Seu – Basket Landes
20:00 Lointek Gernika Bizkaia – Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés