Hirdetés
Magyarország

A Szekszárd kiemelt, a DVTK az Olympiacos csapatával mérkőzik:

:

Hirdetés

Csütörtökön lezárult a női kosárlabda Európa Kupa csoportköre. Kialakult a 24 csapatos rájátszás mezőnye és elkészült az ágrajz.

A rájátszásba a csoportok első két helyezettjei, illetve konferenciánként a két legjobb harmadik jutott. Így alakult ki a 24-es mezőny, ahol a csapatokat az elért eredmények alapján rangsorolták. Az első nyolc helyezett kiemelt, míg a rájátszás első körében a 9-24. helyezettek csatáznak nyolc kiadó helyért.

A magyar csapatok közül az Atomerőmű KSC Szekszárd és az Aluinvent DVTK folytathatja a rájátszásban.

Az utolsó játéknapon az Atomerőmű KSC Szekszárd 90-63-as győzelmet aratott a német Keltern otthonában. Kulcsfontosságú diadal volt ez, hiszen a Szekszárd bekerült a nyolc legjobb közé, így az első körben nem kell pályára lépnie. A második fordulóban a Tsmoki Minszk – Lointek Gernika párharc továbbjutójával mérkőzik.

Az Aluinvent DVTK a nyugati konferenciában az előzetes számításoknak megfelelően a két legjobb harmadik között zárt, így folytathatja a rájátszásban. Az ellenfele a görög bajnok Olympiacos lesz, akiket éppen a Cegléd csoportjában követhettünk.

A rájátszás első fordulójában a hivatalos FIBA játéknapok december 18-19., majd január 8-9.. Az Aluinvent DVTK hazai pályán kezd és a visszavágót rendezik az Olympiacos otthonában. A kuparendszerű párharc továbbjutója a török Ormanspor ellen folytatja.

Ágrajz:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés