Hirdetés
Magyarország

A Szekszárd lesz a Sopron ellenfele a Magyar Kupa döntőjében:

:

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd lesz a Sopron Basket ellenfele a 2020-as Killik László Női K&H Magyar Kupa fináléjában. A második elődöntőben a Szekszárd 86-59-re múlta felül a ZTE NKK-t.

Nagy Dóra és Studer Ágnes kosárváltása vezette fel a találkozót. A ZTE kezdte jobban az összecsapást, 7 pont volt a legnagyobb differencia a felek között. Az első szakasz hajrájához érkezve indította a felzárkózását a Szekszárd. Tyaunna Marshall triplája után 15-13-nál már Horváth Zsófia időkérése szakította meg a játékot. Ezt követően a ZTE őrizte előnyét, Horti Dóra duplája 20-15-ös vezetést hozott a zalaegerszegieknek az első szakasz végére. A ZTE 17 mezőnykísérletéből 8 célt ért. A második negyedet Andjela Delic triplája vezette fel, majd 25-19 után érkezett a döntő futás szekszárdi részről. Egy 10-0-s szériával fordított 29-25-re a KSC. Egy emberként ugrott talpra a pécsi csarnokba is remek hangulatot varázsoló szekszárdi szurkolósereg. Ekkor már védekezésben, indításos pontokkal azt a Szekszárdot láthattuk, mely a Csata ellen is dominált. Végül 26-4-es sorozattal zárta a félidőt a Szekszárd.

Fotó: MKOSZ – Pókász Endre

A félidőben 34-ből 16 mezőnykísérlete sikeres volt a KSC-nek, mely már 11 szerzett labdánál tartott. Zalaegerszegi oldalon a 12 eladott labda és a mindössze egy sikeres távoli dobás okozhatott fejfájást. A harmadik negyednek 45-29-ről vágtak neki a csapatok. Döntőnek bizonyult, hogy két perc alatt a lélektani 20 pontra tudta növelni előnyét a Szekszárd. Ezzel gyakorlatilag egyértelművé tették riválisuk számára, hogy nem fogják kiengedni a kezükből az irányítást. Nagyjából ezen a 20 pontos határon állandósult a differencia a felek között. Az utolsó 10 percnek 65-45-ről vágtak neki a csapatok. Itt már abban a szellemben alakította rotációját mindkét szakmai stáb, hogy szombaton rendkívül fontos mérkőzést vívnak tanítványaik. Az utolsó percekben a légiósok pihenőt kaptak és a fiatalok ismerkedhettek a kupa hangulatával. A szekszárdi közönség vastapsa közepette Miklós Melinda alakította ki a 86-59-es végeredményt.

Szombaton 14 óra 30 perctől TFSE-MTK – ZTE NKK párharcot rendeznek a 3. helyért. A 17 órakor kezdődő döntőben a Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd méri össze az erejét.

Eredmény

ZTE NKK – Atomerőmű KSC Szekszárd 59-86 (20-15, 9-30, 17-20, 13-21)

Legjobb dobók

ZTE NKK: Keyona Hayes 19, Nagy Dóra 14, Kirby Burkholder 10/3.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Tyaunna Marshall 21/12, Erica McCall 17, Marie Ruzickova 14.

Statisztika

Hirdetés