Hirdetés
Magyarország

A Szekszárd nyerte a Hepp Kupát

Atomerőmű KSC Szekszárd II. - Sportdarázs-SMFC 58-50 (18-16, 15-19, 14-8, 11-7)

Hepp Kupa döntő
Sopron, Novomatic Aréna
Rózsavölgyi A., Gruber N., Utasi B. (Hoffmann G.)

Atomerőmű KSC Szekszárd II.: Andi 2, Miklós 15/3, Horváth 7, Mányoky 19/9, Holcz 10/9. Csere: Szücs 2, Sinka 3.

Sportdarázs-SMAFC: Bakó 4, Varga A. 11, Karácsony, Varga S. 12, Molnár 2. Csere: Egresits, Kókai, Pfeiffer, Szomszéd, Sitku 17.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

A Hepp Kupa 2022-es döntőjében az Atomerőmű KSC Szekszárd II. 58-50-re legyőzte a Sportdarázs-SMAFC csapatát. Ezzel az Atomerőmű KSC Szekszárd története során először elhódította a Hepp Kupát.

Kifejezetten erős, jó szerkezetű felállásban várta a finálét a két gárda. Bakó Patrícia duplája vezette fel a döntőt, melyre Mányoky Réka triplával válaszolt. Az első szakaszban sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Két kiemelkedő egyéni teljesítményt is láthattunk támadásban: soproni oldalon Varga Sára jegyzett egymaga 8 pontot az első szakaszban, a szekszárdiaknál Mányoky Réka 7-et. Giustino Altobelli, a soproniak vezetőedzője már 9-8-as szekszárdi vezetésnél időt kért. Ezt követően a KSC 16-10-re megugrott, de innen az első negyed végére 18-16-ra felzárkóztak a hazaiak. Lelkes publikum buzdította a csapatokat. A két város rivalizálása különleges ízt és kupadöntőkre jellemző kellő feszültséget kölcsönzött. A második szakasz elején Miklós Melinda és Holcz Rebeka növelte a szekszárdi előnyt. 24-16-nál kialakult az addigi legnagyobb differencia.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Ahogy 16-10-nél, úgy a Sportdarázs-SMAFC 24-16-nál is igyekezett megfogni a mérkőzést. Erdélyiová Alexandra két találatával felezte meg a hátrányát a házigazda. Újra kiegyenlítettebb mederben folytatódott a küzdelem. 27-22-nél már Studer Zsuzsa időkérése állította meg a játékot. A folytatásban 27-25-re felzárkózott a Sopron. Bár ezt követően Horváth Dóra betalált, de 29-29-nél már egyenlő volt az állás. A félidő hajrájához közeledve pedig a soproniak kerültek lélektani előnybe. Sitku Zsuzsanna állt a házigazda élére, aki egymaga 11 pontot szerzett a második negyedben. 33-32-nél 8-7 után először a hazaiak jártak előrébb. A félidőt a két legeredményesebb játékos, Mányoky Réka és Sitku Zsuzsanna kosárváltása zárta. 20 perc után 35-33-re ment a Sopron. A harmadik negyed elején Miklós Melinda és Mányoky Réka találataival fordított a KSC, majd Varga Alíz révén egyenlített a Sportdarázs-SMFC. Rendkívül kemény, feszült csata alakult ki. Sokáig egyik fél sem tudta magához ragadni az irányítást. Egy triplával 40-37-nél ismét a Szekszárd vezetett, majd innen 41-40-re fordított a Sopron.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

A harmadik etap hajrájában kezdett kibontakozni kisebb szekszárdi fölény, miután 6-0-s futással 46-41-re fordítottak Studer Zsuzsa tanítványai. Az ekkor megszerzett előnyből pedig négy pont a negyed végére is megmaradt. Az utolsó 10 percnek 47-43-ról futottak neki a csapatok. A szekszárdiaknál Mányoky Réka mellé Miklós Melinda zárkózott fel pontszerzésben, míg a soproniaknál Varga Alíz duplázta meg a harmadik negyedben a pontjai számát. A záró szakasz elején Mányoky Réka triplájával 50-43-ra módosult az állás. Erre azonban Sitku Zsuzsanna és Varga Sára válaszolt, így 50-48-ra felzárkóztak a hazaiak. Szekszárdi időkérés következett, mely után Holcz Rebeka triplájával 53-48-as előnyre tett szert a KSC. Ekkor még több, mint négy perc volt hátra a döntőből. Az óriási tét és a feszültség mellett több hiba csúszott a játékba. Két perc telt el pont nélkül, majd Mányoky Réka triplájával 56-48-ra szakadt el a KSC. Ez döntőnek bizonyult. Innentől a Sportdarázs-SMAFC csapatának már kockáztatnia kellett. Több távoli kísérlet is kimaradt, így a hajrában már tartotta előnyét a Szekszárd és végül 58-50-es sikerrel hódította el a trófeát.

Hirdetés