Hirdetés
Archivum

A Szekszárd zalaegerszegi gyõzelmével zárult a magyar alapszakasz:

:

Hirdetés

Egy mérkõzés maradt hátra a Magyar bajnokság alapszakaszából, melyen a Szekszárd 79-70-es gyõzelmet aratott Zalaegerszegen.

Az összecsapásnak a Gyõr mögötti második hely volt a tétje. A két csapat utolsó egymás elleni találkozója emlékezetes csatát hozott, ahol az utolsó percekben 14 pontos hátrányból fordított a Szekszárd. A ZTE keretében ismét ott volt a Gyõr ellen sérülést szenvedõ Török Szilvia.

A tolnaiak kezdtek jobban és 10-4-re elléptek az elsõ percekben. Ezt követõen a ZTE 14-12-re felzárkózott, de az utolsó 3 perc egy 7-2-es szekszárdi sorozatot hozott. A 21-14-rõl induló második negyedben õrizte elõnyét a Szekszárd, sõt 33-22-nél 11 pontos különbséget regisztrálhattunk. A nagyszünet elõtti két percben azonban Darida két triplájával pillanatok alatt nyílttá vált a csata. A félidõben 39-35 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedben Scekic is kétszer villant távolról, így a Szekszárd 49-42-re ellépett. Ezt követõen azonban egy újabb fordulat érkezett. Egy 11-2-es szériával Czukor hármasa után már 53-50-es elõnyben volt a ZTE. A harmadik negyed végén azonban Scekic ismét eredményes volt távolról és végül 57-53-ra visszavették a vezetést a vendégek.

A negyedik etap elsõ felében fej-fej mellett haladtak a csapatok, Knezeveic sérülése miatt állt ekkor a játék. 61-61-es állást követõen Studer 2+1-es helyzetével ismét a KSC került elõnybe. Darida egy triplával, majd büntetõkkel még kétszer is egyenlített. 66-66 után azonban érkezett Dusanic triplája és Scekic villanása, ami eldöntötte a találkozó sorsát. Az utolsó percek büntetõzésénél nem remegtek meg a szekszárdi a kezek és végül 79-70-es gyõzelmet arattak a vendégek, akiknél Scekic 26, Zele 17 pontot szerzett.

Ezzel lezárult a Magyar bajnokság alapszakasza, mely során a Gyõrrel kiegészült második kör nyolc mérkõzésének eredményeit viszik magukkal a csapatok. A gyõriek veretlenül végeztek a mini-tabella élén. A Szekszárd 4 gyõzelemmel és 4 vereséggel zárt, a harmadik helyre 3/5-ös mutatóval a ZTE került. A negyedik szintén 3/5-tel az MTK, míg a Vasas egy gyõzelmet visz magával. A MEL csapataival kiegészült középszakasz a hétvégén veszi kezdetét.

Eredmény

ZTE NKK–ATOMERÕMÛ KSC SZEKSZÁRD 70–79 (14–21, 21–18, 18–18, 17–22)

Hirdetés