Hirdetés
Magyarország

A szekszárdi Ivana Dojkic az első EK játéknap legjobbja:

:

Hirdetés

Szerdán 10 összecsapással elrajtolt az Európa Kupa 2019/2020-as kiírásának csoportköre. Az első játéknap legjobbja a teljesítmény-index értékek alapján az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa Ivana Djokic lett.

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, az Atomerőmű KSC Szekszárd ugyan nagyobb előnyt adott le a belga Basket Hema SKW ellen, de végül 59-55-ös sikert aratott. Ivana Dojkic 28 pontot ért el, leszedett 7 lepattanót és kiosztott 4 gólpasszt. A 15 mezőnykísérletéből 10 sikeres lett. A teljesítmény-indexet tekintve 36-os mutatóval zárt, ami a legmagasabb érték az első játéknapot tekintve.

Fotó: FIBA.Basketball/Jantner Zsolt

A magyar csapatok légiósai kiváló számokat produkáltak a nyitányon. Szintén a legjobbak között szerepel Ziomara Morrison. Az Aluinvent DVTK centere a PEAC-Pécs kiütésekor 27 perc alatt 18 pontot és 13 lepattanót ért el. A statisztikai lapján 27-es teljesítmény-index érték szerepel. Az UNI Győr – MÉLY-ÚT centere Zofia Hruscakova pedig 23-as teljesítmény-index értékkel zárt. A Győr 76-62-re múlta felül az Olivais F.C. gárdáját, amikor Hruscakova 18 pontot és 6 lepattanót jegyzett.

Hirdetés