Hirdetés
Archivum

A szekszárdi játékosokkal a soraiban megkezdte a felkészülést Szlovénia:

:

Hirdetés

Pénteken megkezdte a felkészülést a 2017-es Európa-bajnokságra a szlovén válogatott. A bõ keretbe mindhárom szekszárdi légiós bekerült.

Fotó: twitter.com/kzs_si Fotó: twitter.com/kzs_si

 

Szlovénia már azzal történelmet írt, hogy kvalifikálta magát a kontinenstornára. Ez korábban még soha nem sikerült. A szakmai stáb 14 játékost hívott meg az edzõtáborba, melybõl 13-an péntek óta együtt dolgoznak. Az Atomerõmû KSC Szekszárd légiósa Sandra Pir¹iè pedig vasárnap csatlakozik a társaihoz. A magyar bajnoki ezüstérmes szekszárdi csapatból nem csak Pirsic, hanem Maja Erkiæ és Eva Lisec is tagja a keretnek. Erkiæ csapatkapitányi szerepet is betölt a válogatottban. Szombaton a születésnapján a társak egy kedves pólóval lepték meg:

A szlovén keretben nincsen meglepetés. A két legnagyobb név, a Kassa irányítója Teja Oblak és az UMMC Jekatyerinburg játékosa Nika Baric is helyet kapott a csapatban. Mellettük a hazai mezõnybõl kiemelkedõ Athlete Celje adja a válogatott vázát. Szlovéniának is lesz honosított játékosa az Európa-bajnokságon, õ Shante Marie Evans, aki a Celje légiósa. A bajnokságban és az Adria Ligában nagyon jó számai voltak.

A felkészülés során a szlovén válogatott május 18-án és 19-én ellátogat hazánkba, Székesfehérváron mérkõznek a magyar válogatottal. Ezen felül játszanak Törökországgal, Lengyelországgal, Horvátországgal és Montenegróval. A szlovén szövetség sajtóközleményében konkrét eredmény elvárást a csapattal szemben nem fogalmaztak meg. Minden nyilatkozat a csapategységet emelte ki és azt, hogy bizakodva várják a megmérettetést.

A szlovén válogatott 14 fõs bõ kerete: Rebeka Abramoviè, Nika Bariè, Maja Erkiæ, Shante Marie Evans, Tina Jakovina, Eva Lisec, Ana Ljubenoviè, Teja Oblak, Larisa Ocvirk, Sandra Pir¹iè, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik, Tina Trebec és ®iva Zdol¹ek.

Hirdetés