Hirdetés
Magyarország

A Szekszárdot fogadja a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton 16 óra 30 perctől a Sopron Basket az Atomerőmű KSC Szekszárdot látja vendégül az alapszakasz záró mérkőzésén. Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője foglalta össze várakozásait a találkozóval kapcsolatban.

Március 19., szombat
16:30 Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, Győrffy Pál Attila (Forrai Sámuel)

A Sopron Basket 2-0-val búcsúztatta az Európa Kupa negyeddöntőjében a Lattes Montpellier-t. A párharc így múlt héten csütörtökön lezárult, azóta nem lépett pályára a bajnoki címvédő. A szezon utolsó hosszabb meccs nélküli időszaka volt ez.

„Mielőtt folytattuk volna a munkát, kellett időt szakítani egy kis pihenésre, mert előtte gyors egymás után játszottuk a meccseket. Ahogy minden ilyen szünetet, nekünk ezt is arra kellett felhasználni, hogy a szezon hátralévő feladatai előtt, ha tudunk, akkor épüljünk tovább és javítsunk dolgokat. Elsősorban ez volt a fő cél ebben a pár napban.” – mondta Laczka Miklós.

Múlt héten az Atomerőmű KSC Szekszárd alulmaradt Pécsett. Ez azt jelenti, hogy a Sopronnak egy, a Szekszárdnak már két veresége van. A decemberi 90-74-es szekszárdi sikere után még egy 16 pontnál kisebb vereség is belefér a címvédőnek az alapszakasz elsőség megszerzéséhez.

„Nekünk nem szabad ezzel foglalkozni. Nyilvánvalóan mindenki tudja ezt, de minél jobban szeretnénk játszani és a győzelem a cél, attól teljesen függetlenül, hogy a tabella éppen milyen állást mutat.” – hangsúlyozta Laczka Miklós. „Ez természetesen a szezon minden szakaszában igaz, de most nagyon közel van hozzánk a Final4, az addig hátralévő időben minden egyes alkalommal, amikor pályán vagyunk, meg kell próbálni valamiben előre lépni. A decemberi bajnoki mérkőzésünk óta mindkét csapat életében sok volt a változás, akkor teljesen más állapotban találkoztunk. Összességében annak a meccsnek az első félidejéhez képest szeretnénk jobban védekezni. Ott a meccs közben tudtunk ebben javulni, remélhetőleg most az elejétől működni fog. A szezon ezen szakaszában a hibalehetőségek száma minimálisra csökkent, legyen szó ki nem kényszerített vagy koncentrációs hibákról. Az összes ilyet meg kell próbálni kiküszöbölni.” – összegzett a soproniak másodedzője.

Az alapszakasz első helyezettje az egyik fél második sikeréig tartó bajnoki negyeddöntőben a TFSE-MTK-val, a második a Vasas Akadémiával mérkőzik.

Hirdetés