Hirdetés
Magyarország

A Szekszárdot fogadja a TFSE-MTK:

:

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

Euroligás napokat tart a TFSE-MTK. A vasárnapi soproni vendégszereplés után szerdán 19 órától az Atomerőmű KSC Szekszárddal mérkőzik a TFSE az MTK Kosárlabda Csarnokban. Magyar Bianka vezetőedzőt kérdeztük a soproni tapasztalatokról és a szerdai várakozásairól.

Január 5., szerda
19:00 TFSE-MTK – Atomerőmű KSC Szekszárd
MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Nagy Viktor, Makrai Márton, Rózsavölgyi Alexandra (Bognár Tibor)

Sopronban Chanise Jenkins és Burján Laura hiányában úgy szenvedett 88-55-ös vereséget a TFSE-MTK, hogy még a harmadik negyedben is felzárkózott 53-36-ra. Nehéz perceket okozva címvédőnek.

“Szerintem jó felfogásban mentünk fel.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka. “Ahogy nyilatkoztam előtte is, az kértem a lányoktól, hogy edzésként tekintsünk a mérkőzésre és próbáljunk minél több elemet gyakorolni támadásban, illetve védekezésben. Azt mondtam az öltözőben, ha időkérésre kényszerítjük a Sopront – és erre többször sor került -, akkor valamit jól csinálunk. A húzóembereiknek 30 perc felett kellett pályán tölteni. Jó ritmust diktáltunk helyenként, születtek gyorsindításásos kosaraink. A harmadik negyed kifejezetten extra volt. Az jellemző a Sopron harmadik negyedére, hogy letarolják az ellenfeleiket és mi ezt is el tudtuk kerülni. A negyedik negyedre elfáradtunk, de a kitűzött célokat megvalósítottuk. Egyetlen fájó pont van, de az nagyon fájó, Baa Dominika sérülése.”

A Cegléd elleni sikerhez hasonlóan ismét Dúl Panka lépett fel vezérré. A csütörtöki 27 pontja után ezúttal 20 ponttal, 5 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt. A 12 mezőnykísérletéből 8 sikeres lett, ami kiemelkedően jó arány.

“Abszolút felvette ezt a leader szerepet. 21 évesen a hátára veszi a csapatot. Meccsről meccsre jó teljesítményt nyújt.” – fogalmazott Magyar Bianka. “Azt gondolom, hogy aki ide jön hozzánk fiatal magyar játékosként, tud fejlődni. Idén az jellemző a csapatunkra, hogy nem a légiósaink húzzák a szekeret, hanem magyarok a húzóemberek. Ennek nagyon örül a lelkem. Sopronban is voltak időszakok, amikor öt magyarral játszottunk. A negyedik negyedre elfáradtunk, természetesen sokkal fizikálisabb a Sopron, de így is helyt tudtunk állni, egyáltalán nem volt megalázó a vereség. Sőt…”

Fotó: TFSE-MTK

Szerdán újabb Euroligás rivális vár a TFSE-re, az Atomerőmű KSC Szekszárd. A szekszárdiaknak a bajnokságban mindössze egyetlen vereségük van, amit a Soprontól szenvedtek el. Ezt leszámítva jellemzően magabiztos győzelmeket aratnak Zseljko Djokics tanítványai magyarországi riválisaik ellen.

“Próbáljuk ezt a meccset is hasonlóan felfogni, mint a Sopron ellenit és felhasználni, hogy a hétvégi fordulóra tudjunk gyakorolni. Leszek olyan felállások, amiben a csapat ritkábban szerepelt. Beszélgettem erről a játékosokkal már a hétfői regeneráló edzésen is, hogy többükre kicsit ismeretlenebb szerep fog hárulni. Részben kényszerűségből is szükség van erre, de profitálhatnak abból, hogy olyan szerepkörbe kóstolhatnak bele, amiben eddig nem vettek részt. Igyekszünk arra felhasználni egy Euroligás ellenféllel megvívott meccset, hogy csapatszinten és egyénileg is fejlődjünk. Talán most egyénileg több lehetőséget tartogat ez a mérkőzés, főleg azoknak, akik eddig kevesebb szerepet kaptak.”

Nincs könnyű helyzetben a TFSE-MTK az új esztendő legelején, mivel sérülések hátráltatják, Euroligás riválisokkal találkozik, miközben szombaton egy kulcsfontosságú bajnokit vív Kozármislenyben a PINKK vendégeként.

“Most valóban egy kicsit több sebből vérzünk, de a csapatra az jellemző, hogy ilyenkor összetartunk, nekünk edzőknek pedig figyelembe kell venni, hogy a többet játszóknak a hétvégére is maradjon energia, frissesség. Regeneráló edzésből fogunk belemenni a meccsbe. Tudjuk, hogy a Szekszárd jó formában van, a BEAC-ot simán legyőzték. Ismerjük az erősségeiket. Centerposzton próbálnak dominálni, így lepattanózásban nagyon erősek és kemény védekezéssel operálnak. Emellett sok assziszttal dolgoznak, végig játsszák a figuráikat és azokból juttatják be alsó posztra a labdát. Sok múlik a centereinken. Ja’Tavia Tapley kevesebbet játszott Sopronban, rá is nagy szerepel fog hárulni, ahogy Tóth Timire is. Természetesen Németh Alma és Elly Pavel mellett. Minden tőlünk telhetőt megteszünk. Megnézzük, hogy mennyire tudjuk a Szekszárd erősségeit ellensúlyozni a szerdai meccsen.” – mondta Magyar Bianka, akit arról is kérdeztünk, hogy menyire lehet ilyenkor hitet, erőt meríteni.

Fotó: TFSE-MTK

“A Szekszárdra jellemző, hogy jól kezdik a mérkőzéseiket, de nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni. Igyekszünk felvenni a keménységet és megmutatni azt az oldalunkat is, hogy milyen a TFSE, ha bajban van. Nem biztos, hogy szép lesz a játék képe, de egy csapatnak akkor is meg kell mutatnia az erejét, ha nem minden a tervek szerint alakul. A nehézségek ellenére ezekben a helyzetekben is meg kell találni a pozitívumot.” – fogalmazott a TFSE-MTK vezetőedzője.

Zárásul még egy területre fontos kitérni a mérkőzés felvezetése során. Burján Laura és Baa Dominika sérülése miatt Király Andrea maradt az egyetlen U20-as játékos szerdára.

“Király Andinak végig kell játszania az első félidőt. Neki ez egy nagyon jó lehetőség. Amikor arról beszéltem, hogy a játékosok számukra szokatlan szerepkörbe kerülhetnek, akkor az egyik ilyen éppen Király Andi lesz. Hármas poszton fog szerepelni. Eddig négyesen játszott, rövid időre Sopronban volt hármas és edzésen már ezt gyakoroljuk.” – tette hozzá Magyar Bianka.

Hirdetés