Hirdetés
Magyarország

A Szekszárdot látja vendégül a Győr:

:

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés

Vasárnap 15 óra 30 perctől az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vendége az Atomerőmű KSC Szekszárd lesz a 6. forduló rangadóján. Iványi Dalma vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Október 24., vasárnap 
15:30 UNI-Győr – MÉLY-ÚT – Atomerőmű KSC Szekszárd 
Győr, DVTK Aréna
Játékvezetők: Papp Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, dr. Mészáros Balázs (Dernei Gábor)

A Győr szerdán 117-83-ra alulmaradt a BC Prometey gárdájával szemben az Európa Kupa második fordulójában.

“Nagyon rosszul alakult számunkra az a mérkőzés. Ezt a teljesítményt nem engedhetjük meg magunknak a jövőben. Nagyon remélem, hogy egyszeri alkalom volt, egy ébresztő, egy jókor jött pofon. Sokkal koncentráltabbnak, védekezésben kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk. Sopronban jól védekeztünk, jól működtek a dolgok és nem engedhetünk meg a játékunkban ilyen hullámzást. Ahogy mondtam, ez elsősorban a védekezésre igaz, de támadásban sem lehetünk elégedettek a 83 dobott pont ellenére sem. Vissza kell nyúlni az alapokhoz, a gyökereinkhez. Szükséges tovább stabilizálni, begyakorolni az elképzeléseinket védekezésben, hogy azokra mindig, minden körülmények között tudjunk támaszkodni.” – tekintett vissza Iványi Dalma.

A BC Prometey a szerdai találkozón a 64 mezőnykísérletéből 40-et értékesített, közte 19 triplát. “Extra dobóformát fogtak neki, de sok üres dobást engedtünk nekik. Nem kellett érte megdolgozni. Talán valahogy minden a szerdai mérkőzésen csapódott le nálunk. Megint egy felforgatott csapattal szerepeltünk, Beatrice akkor érkezett. Ez a része pont nem jól süt el számunkra, de azt mondtam a lányoknak is, hogy innentől nincs kifogás kereséses. Egész szép szerkezettel, csapattal vagyunk és már csak dolgoznunk kell. Nem szabad kibúvót keresni. Össze kell szedni magunkat és ennél sokkal keményebbnek kell lennünk.” – tette hozzá Iványi Dalma.

Fotó: Krizsán Csaba

A győri csapathoz visszatért Beatrice Mompremier és hivatalossá vált, hogy a kanadai válogatottal olimpiai résztvevő Shay Colley veszi át a távozó Aari McDonald helyét.

“Beatrice-t régi ismerősként köszöntöttük. Sajnos látszik rajta, hogy sok tétmérkőzésen nem lépett a pályára nyáron. Hiába van mögötte egy teljes WNBA szezon, meccs kevés van benne. Nehéz lesz neki a következő időszak, az edzések, a mérkőzések. Vissza kell hozni, formába kell hozni. Shay Colley-ról a következő napokban, hetekben fog kikristályosodni, amikor saját szemünkkel látjuk, hogyan tudjuk őt beilleszteni. Nagyon bízom benne, hogy a rutinjával rengeteget fog tudni segíteni.” – mondta a győriek vezetőedzője, kiemelve, hogy innentől a szerkezet adott.

“Darabszámra teljes csapattal vagyunk. Dubei Debóra még mindig bajlódik a sérülésével, de szépen lassan elkezdi a munkát. Teszteljük folyamatosan a térdét. Alapvetően együtt van a csapat és semmi sem akadályoz meg minket, hogy 150%-kal készüljünk minden edzésen és minden mérkőzésen oda tegyük magunkat.”

Vasárnap az Atomerőmű KSC Szekszárd lesz a Győr vendége.

“Nagyon jó teszt lesz.” – hangsúlyozta a győriek vezetőedzője. “Nem is elsősorban az eredmény, hanem a játék képe miatt. Kemény ellenféllel fogunk szembe nézni. Nekik sem úgy alakul az Euroliga szezon, ahogy tervezték. Nem sikerült nyerniük. Biztos, hogy nagyon motiváltak lesznek, keményen dolgoznak és próbálnak előre lépni. Nem kell őket bemutatni. Küzdős, hajtós mérkőzésre készülünk. Fontos lesz, hogy önmagunkkal foglalkozva, önmagunkhoz képest fejlődjünk meccsről meccsre. Elsősorban a védekezésünk, a fizikumunk lesz érdekes, hogy mennyire tesszük ebben oda magunkat. Dolgozunk ezekben a napokban, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a vasárnapi mérkőzésből.” – mondta Iványi Dalma, akit zárásul arról is kérdeztünk, hogy mekkora változást hozott a Szekszárd játékában az Euroliga.

“Hasonló stílusban, hasonló felfogásban játszik már évek óta a Szekszárd. Ugyanazzal a rendszerrel dolgoznak egy-két apró változtatással. A játékosok között is vannak régi ismerősök. Az biztos, hogy nagyon sok tapasztalatot szereznek az Euroligában. Lehet, hogy ez még nem most ezeken a mérkőzéseken, hanem egy-két hónap fog nekik kamatozni. Most még a megterhelés része is látszódik rajtuk. A tapasztalatszerzés fázisában vannak és keményen küzdenek az Euroligában is. Hosszú folyamat az, hogy ott is olyan teljesítménnyel tudjanak előrerukkolni, mint mondjuk a magyar bajnokságban.”

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés