Hirdetés
Magyarország

A szezon legfontosabb hetét a Vasas ellen kezdi a TFSE-MTK:

:

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

Szombaton 18 órától a TFSE-MTK a Vasas Akadémiát fogadja a bajnokság 21. fordulójában. Mindkét gárda nyolc győzelmet gyűjtött eddig. Kulcsfontoságú mérkőzés jön a rájátszásba kerülés szempontjából. Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kérdeztük a szigetszentmiklósi hosszabbításos siker tapasztalatairól és a szombati bajnoki rangadóra történő felkészülésről.

Március 5., szombat
18:00 TFSE-MTK – Vasas Akadémia
Budapest, MTK Kosárlabda csarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Nyilas István, Sörlei Attila (Gorka Szabolcs Zsombor)

Az előző fordulóban a TFSE-MTK hosszabbítás után 81-78-as sikert aratott a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós otthonában. Ezzel biztosítva, hogy az alapszakasz utolsó három mérkőzésére fordulva a saját kezében maradjon a sorsa.

„Izgalmas meccs volt. A BKG komoly ellenállására készültünk előtte is, főleg, hogy minden nyomás nélkül játszhattak.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka. „Jó ritmusú, lendületes támadójáték jellemzett minket, jól járattuk a labdát. A BKG egyes szituációkban extrán támadott és több utolsó másodperces, palánkos triplát dobtak, amivel meccsben tartották magukat. Az első félidőben tudtunk előnyre szert tenni, de a másodikban több ki nem kényszerített eladott labdánk lett és ezzel a BKG-t könnyű kosarakhoz segítettük. Ennek köszönhetően jöttek ránk. Ettől függetlenül, akár amikor egál volt, akár amikor hosszabbításra mentették a meccset, sem bennem, sem a játékosokban nem fordult meg a vereség lehetősége. A hosszabbítás elején extra energiákat mozgósítottunk, minden labda a miénk lett és az első pár percben olyan előnyt tudtunk kialakítani, amivel eldőlt a mérkőzés.” – mondta a TFSE-MTK vezetőedzője, de hangsúlyozta, hogy kevesebb hibával kell játszania a csapatának a Vasas ellen.

„Az előbb kiemelt ki nem kényszerített eladott labdákat csökkenteni kell. Támadásban egy fokkal tudatosabban szeretnénk játszani, mert a hazai pálya ellenére ez a múlt vasárnapi kevés lesz. Összességében viszont úgy érzem, hogy a hosszabbításos győzelem mindig ad egy plusz löketet és nálunk is felszabadított rejtett energiákat.”

December elején 69-66-os győzelmet aratott a TFSE-MTK Pasaréten. A tét akkor sem volt kisebb, az a siker Magyar Kupa részvételt is ért egyben.

„Az akkori mérkőzésünk előtt azt mondtam, hogy a Vasas az egyik legnagyobb küzdő a ligában. Dominálnak a második félidőkben, rejtett energiákat tudnak mozgósítani. Bele tudják az ellenfeleiket kergetni buta döntésekbe a letámadásaikkal, a labdaszerzéseikkel, a küzdeni tudásukkal. A legfontosabb az számunkra, hogy centerposzton dominálni tudjunk. Törekszünk a külső, belső egyensúly megtartására. Csak így lesz sikeres a támadójátékunk. Ezen felül igyekszünk megtartani a jó ritmusunkat. Kulcs lesz, hogy tudatosan játszunk, tehát tudjuk, hogy mikor milyen döntést kell meghozni és ne a Vasas irányítsa a játékot, hanem ezt próbáljuk meg átvenni.” – mondta Magyar Bianka.

„Ahogy említettem, a második félidő hozzáállása döntő lehet. Nem szabad engedni, hogy ebbe az őrült rohanásba belehajszoljanak minket. Hazai pályán játszunk, így nagy magabiztossággal, de eközben kellő higgadtsággal kell fellépni. Mindkét csapatnak a play-off elérése a célja, ugyanolyan esélyekkel indulunk. Bízom benne, hogy jó hangulatú mérkőzésre kerül sor, ahol a színvonalas kosárlabda dominál majd.” – tette hozzá a TFSE-MTK vezetőedzője.

Fotó: TFSE-MTK

A két csapat decemberi összecsapásán 23 pontos előnyt adott le a TFSE-MTK. A Vasas akkor is nagyon komoly küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot. „Sok pontot szereznek tranzíciókból, buta eladott labdákból. Papp Klaudia hihetetlen vezére, szíve a csapatnak azzal, amilyen energiákat tud mindenkinek átadni. Sokszor ez is okozza a második félidei feltámadásaikat. A Vasas egy üde színfoltja a bajnokságnak. Szívvel, lélekkel játszanak, bárhogy is alakul a meccs, az utolsó pillanatig oda kell figyelni.” – hangsúlyozta Magyar Bianka, akit zárásul arról kérdeztünk, hogy milyen a hangulat a csapatban a sorsdöntő hét, az utolsó három alapszakasz meccs előtt.

„Ebben az időszakban külön motivációra nincsen szükség. Az erőnléti edzésekből visszavettünk. A finomhangolással, forma időzítéssel foglalkozunk. Az a benyomásom a játékosok megnyilvánulásai alapján, hogy jó a hangulat. Mindenki nagyon várja ezt a meccset. Egész évben azért dolgozunk, hogy elérjük a célunkat és az ahhoz vezető következő állomás a Vasas elleni hazai rangadó. Nem is foglalkozunk éppen ezért a Csatával, a BEAC-cal, csak a szombati bajnokin van a hangsúly. Saját kezünkben van a sorsunk, de minden szempontból megterhelő ez a sorozat. A Csata elleni mérkőzés pótlása miatt például nem lesz egy hetünk készülni a folytatásban. Most viszont ezzel tényleg nem szabad foglalkozni. Hazai pályán jól kell játszanunk szombaton.” – összegzett Magyar Bianka, aki számít a szurkolók támogatására:

„Mindkét csapat szurkolóira számítunk. Szeretném, hogy legyen ez egy igazi derbi! A játékosoknak nagy szükségük van a biztatásra.”

1 HÉT = 3 HAZAI RANGADÓ // TFSE-MTK vs VASAS | CSATA | BEAC

1 hét alatt 3 kulcsfontosságú mérkőzést játszik a TFSE-MTK, ráadásul mindegyiket hazai környezetben!

Ezeken a meccseken múlik, hogy ott lesz-e a rájátszásban a csapat. A következő találkozók alatt még bőven változhat a tabella, hiszen alig van különbség a csapatok között. Ha úgy tetszik, század százalék vagy 1-1 pont a differencia dönthet, akár előrébb álló vagy a TFSE-MTK mögött lévő ellenfelekről van szó.

A klub bátorít minden kedves szurkolót, barátot és családtagot, hogy a helyszínről támogassák, bíztassák a csapatot, mivel ezúttal minden eddiginél nagyobb támogatásra van szükség!

A mérkőzések hangulatát továbbra is aktívan támogatja a Jaromír 68 Cseh Sörbisztró, így lehetőség nyílik a legfinomabb sörök fogyasztására, díjmentesen.

RÉSZLETEK ITT

Hirdetés