Hirdetés
Magyarország

A szisztematikus építkezés a Sopron jó szereplésének a kulcsa:

:

Hirdetés

Múlt héten a Sopron Basket két győzelmet aratott a bourges-i Euroliga buborékban, így veretlenül nyerte a D-csoportot. A negyeddöntőben az ellenfele a francia Lyon lesz.

A Nemzeti Sport Török Zoltánt, a Sopron Basket ügyvezetőjét kérdezte arról, hogy miben látja annak az okát, hogy a csapat ennyire együtt van.

Talán beszélhetek szerénytelenség nélkül arról, hogy a szisztematikus építkezés, aminek az alappillére egyik oldalon a „magyar mag”, amit Fegyverneky Zsófia, Jelena Brooks, Határ Bernadett, Czukor Dalma, Varga Alíz és Varga Sára képvisel, élen Zsófival és Brooksszal, akit, ha magyarnak nem is, de minden körülmények között soproni játékosnak tartok. A rendkívül erős alapot, amire lehet építkezni, a másfél éve együtt dolgozó szakmai stáb teremti meg. Nem akarok megint túlzásokba esni, de azt állítom, Gáspár Dávid a szemünk láttára válhat világklasszis edzővé.

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Török Zoltán, akit arról is kérdeztek, hogy a nagyeddöntős buborék vagy a Final Four rendezésére pályázna-e.

“Azt a hibát nem szeretném elkövetni, hogy a kelleténél egy lépéssel előrébb gondolkozom, mert olyankor szokott botlani az ember, ha nem néz az orra elé. Kizárólag a Lyon elleni összecsapás felkészülésével foglalkozom, minden követ megmozgatunk, hogy bizonyítsuk, méltók vagyunk erre a párharcra – ebbe a rendezés lehetősége is beletartozik.” – mondta erről a sportvezető.

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható. 

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés