Hirdetés
Magyarország

“A szívem vezetett Budapestre” – Katona Szidónia bemutatkozó interjúja a TFSE-MTK-nál:

:

Hirdetés

A héten mutatta be a keretét a TFSE-MTK. A csapat egyik új igazolása Katona Szidónia, akit a klub hivatalos honlapja kérdezett.

Személyedben egy rutinos, válogatott és nemzetközi tapasztalattal bíró játékost tisztelhetünk. Milyen ambíciókkal érkeztél a TFSE-MTK-hoz?

Szeretném, ha jövőre is egy ütőképes csapatot tudnánk alkotni, aki ellen a „nagyok” sem lazíthatnak. Szerintem jó, ha egy csapat minden évben egy picit előrébb lép, ez a cél nálunk az idén. Ha személyes ambícióimat nézzük, első sorban szeretnék a csapatban olyan ember lenni, akihez bátran fordulhatnak a csapattársai, egyik rangidősként ez is egy kötelességem. A pályán pedig szeretném végre megmutatni, hogy a sérülésem előtti formában vagyok!

Magyar Bianka vezetőedző említette, hogy az elmúlt hetekben már megkezdtétek a közös munkát, mesélnél nekünk az első benyomásaidról?

Nagyon kellemes benyomást tett rám a közösség, a légkör. A lányok aranyosak, az edzések jók voltak, várom nagyon, hogy elkezdjük a felkészülést.

Karriered során már számos dolgot tapasztalhattál: Magyar bajnok vagy, Magyar Kupa döntőben játszottál, nemzetközi kupaporondon is megfordultál, ahogyan a magyar válogatottban is. Említenél nekünk karriered meghatározó momentumaiból néhányat?

Számtalan jó élményem van eddigi karrierem során, melyek közül a ceglédi éveket kell kiemelnem, azok voltak a legszebbek minden szempontból. Akkoriban értek felbecsülhetetlen pillanatok és sikerek, ezekre egész életemben büszke leszek és jó érzéssel gondolok rájuk.

Mi a véleményed a TFSE-MTK tavalyi szezonjáról? Gondolom figyelemmel követted, ahogyan a csapat szó szerint berobbant az élvonalba. Sajnálatos korábbi sérülésed miatt csak egyszer léphettél pályára TFSE-MTK ellen, decemberben. Milyen emlékeid vannak arról a találkozóról? (DVTK – TFSE-MTK, 85-74)

Meglepett szerintem mindenkit, újoncként nem várják a csapatoktól, hogy ekkorát robbanjanak. Látszott rajtuk kívülről is, hogy nagyon összetartó társaság. Kíváncsi lettem volna, hogy ha nem ér véget a szezon idő előtt, hol végeztek volna. Azon a meccsen dobtam visszatérésem utáni első kosaraimat, ez megmaradt nagyon.

Hogyan vezetett az utad a TFSE-MTK-hoz?

A szívem vezetett Budapestre és már a szezon vége felé játszottam a TF gondolatával, ezért nagyon megörültem, amikor Bianka felhívott, és megkérdezte: „Mit szólnék hozzá, ha náluk folytatnám tovább?”

Sokat beszéltünk a karantén ideje alatt Biankával és Petivel, szerintem nagyjából a második beszélgetés után nem is volt kérdés, hogy jövök. Közös a látásmódunk, közösek a céljaink.

Ahogyan a csapatból többen (Magyar Bianka, Németh Alma) is, Te is „soproni vérrel” rendelkezel, megkönnyítette beilleszkedésedet ez a tény, netán van olyan, akit régebbről ismersz a keretből, stábból?

Igen Biankával és Almával is játszottam már egy csapatban még gyerekként. Örülök, hogy újra együtt dolgozunk, meg annak, hogy a „soproniság” is összeköt minket.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés