Hirdetés
Magyarország

“A szorgalomban, a következetes munkában hiszünk”:

:

Hirdetés

Nyáron 2023-ig hosszabbított a Sopron Basket csapatával Gáspár Dávid vezetőedző. Ennek kapcsán adott ki a klub egy videós portrébeszélgetést.

Az igen átfogó összeállításban, mely a cikk végén teljes egészében megtekinthető, Gáspár Dávid beszélt a játékos pályafutásáról, edzői karrierje kezdetéről és a három zalaegerszegi szezonról is.

Zalaegerszegről egy bajnoki bronzérmet követően érkezett Sopronba Gáspár Dávid, ahol tavaly kezdte meg a munkát.

Különböző és teljesen más felkészültségű játékosokról beszélek, amikor a Sopron Basket csapatát irányítom. Összességében ugyanúgy kosárlabdát játszunk itt is és ugyanazokat az elveket, elképzeléseket próbálom megvalósítani. Azzal nyilván nem árulok el nagy titkot, hogy nagy valószínűség szerint itt a kivitelezés jobban valósul meg. Felelősség terén itt nyilván sokkal magasabbak az elvárások magammal szemben, a játékosoknak önmagukkal szemben, mind a nézők felé, a klub felé. Olyan minőségi munkát szeretnénk lerakni, ami méltó a Sopronhoz. Mindig is a munkában hittem. Itt is ugyanez a felfogás. A szorgalomban, a következetes munkában hiszünk. Ebben abszolút egyezett a felfogásunk. Nagyon örömteli és megtisztelő, hogy itt dolgozhatok. Bízom benne, hogy a munkámmal továbbra is elégedettek lesznek. Továbbra is a legjavát próbálom adni.

– nyilatkozta a klub portréjában Gáspár Dávid, aki a célokat az alábbiak szerint vázolta:

Szeretném itt is megköszöni a bizalmat! Nagyon örülök annak, hogy egy olyan csapathoz kerültem, ahol mindenki pontosan tudja a feladatát. Szépen le vannak osztva a szerepek. Bármikor bárkihez tudok fordulni és tanácsot tudok kérni. Vagy adott pillanatban megkapom azt a jól irányzott kritikát, ami engem épít és fejleszt. Jó itt ebben a közegben. A következő három évre vonatkozóan szeretnénk tovább építeni a csapat gerincét. Fiatal játékosok tekintetében és a meglévő tapasztalt játékosokkal, illetve légiósokkal kiegészítve. Velük azokat az üres posztokat betömni, amelyeket jelenleg magyar játékosaink által még nem tudjuk megoldani. Ebből alakulhat olyan kohézió, csapategység, amely hatékonyan veszi fel a versenyt Magyarországon és Euroliga szinten. Továbbra is nyilvánvaló, hogy minőségi kosárlabdára törekszünk a már korábban említett elvek, klubfilozófia mentén.

Gáspár Dávid az U20-as szövetségi kapitányi posztot is betölti. Az utánpótlás terén elvégzett munkáról is kérdezték az összeállításban.

“Az U18-as csapatnak voltam két évig másodedzője. Első évben Balogh Bubu, a második évben Völgyi Peti munkáját segítettem. Ezután következett az U20-as vezetőedzői felkérés. Alapvetően a legnagyobb különbség annyi, hogy ott hat hétre kapunk egy bő keretet, amelyet fokozatosan szűkítünk le egy utazó keretre. A munka dandárját a klub végzi el és ott a meglévő játékosok tudása, kvalitása alapján alakítjuk ki az adott csapat játékát, a stratégiát védekezésben, támadásban. Túl sok idő nincs formálni őket. Ott abban az állapotban, amiben vannak, azt kell elfogadni és abban kell dolgozni. Összességébene elmondható, hogy ezzel kapcsolatban nincs panaszunk. Mindig felkészülten és olyan állapotban érkeznek a játékosok, hogy öröm és jó velük dolgozni. Utánpótlásról beszélünk, nem érett felnőttekről. Nagyon lelkesek, soha nincs azzal probléma, hogy akarnak-e. Koncentrált hathetes meló, de nagyon élvezetes. Más a lefolyása, más az egész miliő, ami körbeveszi például az Európa-bajnokságokat.” – összegzett Gáspár Dávid.

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban: