Hirdetés
Archivum

A Szpartak kiütötte a Fenerbahcét:

:

Hirdetés

Kisebb meglepetésre nagyon simán búcsúztatta az alapszakaszgyõztes Fenerbahcét a Szpartak Moszkva a nõi kosárlabda EuroLigában. Az orosz együttes végig vezetett török riválisa ellen, a harmadik negyedben már 20 pont is volt a két csapat között és végül 74-56-ra nyert a címvédõ.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy sorsdöntõ mérkõzésre került sor pénteken Moszkvában a Szpartak Moszkva és a Fenerbahce között. A címvédõ orosz csapat 8 ponttal diadalmaskodott Isztambulban, így egy gyõzelemmel sorozatban ötödik alkalommal vívhatta ki a Final Four-ba kerülést, míg a Fenerbahcénak ez volt az utolsó esélye, hogy az álomszerû alapszakasz után ne szálljon ki idõ elõtt a sorozatból.

A Szpartak Moszkva nem követte el azt a hibát, mint kedden, nem engedte nagy elõnyhöz ellenfelét, sõt… 7 perc játék után már 16-9-re vezettek a hazaiak. Az elsõ negyed végén hiába kapaszkodott a Fenerbahce, 20-16 volt az állás. A második etapot egy 6-1-es futással kezdték a moszkvaiak és ezzel ismét megugrott a differencia. Rátgéber László fáradtan mozgó együttese próbálkozott, amennyire ereje engedte, de 5 pontnál közelebb nem tudtak kerülni. A szünetre 34-27-es állásnál vonultak a csapatok.

A továbbjutás sorsa a harmadik negyedben dõlt el. Rögtön egy Prince triplával kezdtek az oroszok és ezzel 10 pontra növelték elõnyüket. A folytatásban Rátgéber László együttese szinte már végig kétszámjegyû hátrányban volt. A játékrész felénél 15 pontra hízott a különbség, majd a negyed végén már 56-37-re ment a címvédõ.

A negyedik játékrészre nyitott kérdések nem maradtak, a teljesen padlóra került Fenerbahce 1 pontot faragott a hátrányán, de ezzel semmire sem mentek. A két meccs alapján teljesen megérdemelten vívta ki sorozatban ötödik Final Four szereplését a négyszeres címvédõ Szpartak Moszkva. Pokey Chatman együttesében a legjobbnak a 22 pontos Prince bizonyult. A törököknél Yilmaz és Matovics 11-11 pontig jutott. Twitteren a török szurkolók Angel McCoughtry-t találták meg a mérkõzés után. A világbajnok klasszistól ugyan tényleg hiányzott egy extra a párharc két mérkõzésén, de mindkét meccsen küzdött és hajtott, felelõtlenség a nyakába varrni a kiesést.

Eredmény

Szpartak Moszkva Vidnoje- Fenerbahce 74-56 (20-16, 12-11, 24-10, 18-19)
A két gyõzelemig tartó párharc végeredménye 2-0 a Szpartak Moszkva javára.

Statisztika

Hirdetés