Hirdetés
Archivum

A Szpartak Moszkva és az Orenburg is a négy között Oroszországban:

:

Hirdetés

Hétfõn rendezték Oroszországban a negyeddöntõk harmadik felvonását. Meglepetésre két párban is túlórázni kellett, de végül a Szpartak Moszkva és az Orenburg is kivívta az elõdöntõben való szereplés jogát.

Vasárnap a Szpartak Moszkva hatalmas meglepetésre kikapott a Dinamo Moszkvától. A Dinamo ráadásul hétfõn ott folytatta, ahol elõtte nap abbahagyta, az elsõ szakaszt 28-22-re nyerték. A második negyedben Pokey Chatman együttese 30-30-nál két perc alatt utolérte riválisát. A Dinamo Moszkva azonban nem adta olcsón a bõrét és a szünetben 45-43-nál még mindig elõrébb jártak magasabban jegyzett riválisuknál.

A vendégek elõnye a harmadik negyed közepéig tartott, ekkor még 57-56-ra vezetett a Dinamo. Innen lett 4 perc alatt a harmadik etap végére 68-59 a Szpartak Moszkvának. A negyedik szakaszra a vendégek ereje elfogyott és a 21 pontos Skerovic, illetve a 20 pontos Augustus vezérletével 91-74-es gyõzelmet aratott a Szpartak Moszkva.

Az Orenburg az elsõ meccsen elszenvedett veresége után, vasárnap egy kiütéses gyõzelemmel egyenlített, így mindenképpen esélyesként várta a sorsdöntõ összecsapást.

A Vologda szépen tartotta magát, a szünetben még csak 36-31-es elõnyben volt az esélyesebb hazai gárda. Az Orenburg a 20 pontos Katie Douglas és a 19 pontos Brunson vezérletével a harmadik etapban hagyta állva a riválisát. Ekkor 15 pont környékére hízott a különbség, mely a negyedik negyedben megduplázódott. Az Orenburg 80-51-es sikerével jutott az elõdöntõbe.

A harmadik mérkõzések tapasztalata egyértelmû. Feleslegesen megnehezítette a Szpartak Moszkva és az Orenburg a saját életét és ami ennél is fontosabb, a pénteken kezdõdõ elõdöntõ párharcok elõtt egy ráadás mérkõzés került a lábukba.

Eredmények

Szpartak Moszkva Vidnoje – Dinamo Moszkva 91-74
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Szpartak Moszkva javára.


Nagyezsda Orenburg – Vologda-Chevakata 80-51

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Nagyezsda Orenburg javára.

Hirdetés