Hirdetés
Archivum

A Szpartak Moszkva hosszabbítás után nyert Orenburgban:

:

Hirdetés

A Szpartak Moszkva orenburgi vendégjátékával folytatódott az Orosz Bajnokság. A találkozón végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül hosszabbításra került sor, ahol a szerencsével is jó kapcsolatot ápoló EuroLiga címvédõ diadalmaskodott.

A Szpartak Moszkva és az Orenburg már találkozott egymással ebben az évadban, akkor a Szpartak csarnokában 8 pontos orenburgi siker született. A találkozó tétje elsõsorban az volt, hogy melyik alakulat futhat be az alapszakasz végén a második helyre a Jekatyerinburg mögé. Pokey Chatman együttese 2, az Orenburg 3 vereséggel állt a rangadó elõtt.

Az elsõ negyed nagyobb részében fej-fej mellett haladtak a csapatok, de Sapova vezetésével az etap végére 26-21-es elõnyre tett szert az Orenburg. A második negyedben Milovanovics és Quinn rákapcsolt a Szpartak Moszkvánál és ezzel a vendégek le is dolgozták a hátrányukat. A félidõ végjátéka azonban a hazaiak klasszisáról, Olga Ovcharenko-ról szólt, akinek remek megoldásai után 6 pontos orenburgi elõnnyel, 42-36-os állás mellett vonultak pihenni a hölgyek.
 

A harmadik negyedekben az idei évadban hagyományosan nem remekel az Orenburg és ezúttal is leadták elõnyüket Becky Hammonék. Epiphany Prince vezetésével végül 1 pontra jött fel a Szpartak Moszkva. A negyedik etap 57-56-ról indult. A záró szakaszban már az EuroLiga címvédõje dominált, de a végjátékban Tina Charles hosszabbításra mentette a mérkõzést. A 71-71-rõl induló rajtoló ráadásban nem alakult ki nagy különbség, de végig a vendégek voltak lépéselõnyben. Az utolsó percben kétszer is támadhatott a gyõzelemért az Orenburg, a labdákat azonban rendre eladták, így 80-81-re behúzták a rangadót Pokey Chatman tanítványai.
 

A gyõztes csapat legjobbjai a 22 pontos Epiphany Prince és a 16 pontos Sue Bird voltak.

A listavezetõ Jekatyerinburg 30 ponttal nyert a Vologda otthonában.
 

Eredmények
 

Nagyezsda Orenburg – Szpartak Moszkva Vidnoje 80:81
Vologda-Сhevakata – UMMC Jekatyerinburg 50:80
Dinamo Kurszk – Szpartak Noginszk 81:69
Szpartak Szentpétervár – Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva 69:71
Dinamo-GUVD Novosibirszk – Dinamo Moszkva 68:72

Hirdetés