Hirdetés
Archivum

A Szpartak Moszkva kétszeri hosszabbítás után verte az Orenburgot:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték az orosz bajnokság negyedik fordulóját, mely végre hozott egy igazi rangadót. Az Euroligában bukdácsoló Szpartak Moszkva az Orenburgot verte kétszeri hosszabbítás után. A forduló összefoglalója következik.

Elképesztõ fordulatokat hozott a Szpartak Moszkva – Orenburg csata. A két Euroligás gárda az elsõ félidõben fej-fej mellett haladt és 20 perc után 43-38-ra Pokey Chatman együttese vezetett. A harmadik negyed végjátékára növelte elõnyét a Szpartak Moszkva és 56-47-nél már 9 ponttal jártak elõrébb riválisuknál.

Nem dõlhettek azonban hátra Becky Hammonék, mivel a harmadik etap végére 58-55-re zárkóztak fel a vendégek. A negyedik negyed az Orenburgról szólt, hamar kiegyenlítettek, majd fokozatosan elléptek a riválisuktól. 18 másodperccel a lefújás elõtt Danilochkina triplája után már 78-73-ra vezetett a vendég gárda.

Ezt követõen azonban Augustus szerzett egy duplát, majd az ellentámadásból a vendégeknél Ovcharenko támadóhibát vétett. Jöhetett újra a Szpartak Moszkva és Zhedik az utolsó másodpercekben egy tripla közben szabálytalankodott Becky Hamonnal szemben. Hammon mindegyik büntetõt értékesítette, így készülhettek a hosszabbításra a hölgyek.

Az elsõ ráadás 6-6-os eredményt hozott. Érdekesség, hogy itt 4 másodperccel a lefújás elõtt megint Hammon hozta két büntetõvel egálra a meccset. A második hosszabbítás azonban már egyértelmûen alakult. Itt a Szpartak Moszkva gyorsan ellépett és végül 96-94-es gyõzelmet arattak. A gyõztes csapat hõse a 23 pontos Becky Hammon lett, aki 47 percet játszva igazi vezérként irányította a társait.

A Jekatyerinburgnak nem volt nehéz dolga. A 18 pontos Jekabsone és a 17 pontos Gruda vezetésével 91-52-re verték a Dinamo Moszkvát. Az egykoron szebb napokat látott, a 2007/2008-as szezonban még Euroligában szereplõ moszkvai gárda ezzel negyedik vereségét szenvedte el és egyedüli nyeretlenként az utolsó helyen szerénykedik a bajnoki tabellán.


Eredmények

Szpartak Moszkva Vidnoje – Nagyezsda Orenburg 96-94 hu.
Szpartak Noginszk – Dinamo Kurszk 66-76
Energia Ivanovo– Vologda-Chevakata 42-76
Szpartak Szentpétervár – Dinamo-GUVD Novoszibirszk 66-59
UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Moszkva 91-52


Tabella

1. Dinamo Kurszk 		4-0 
2. Szpartak Moszkva Vidnoje	4-0 
3. UMMC Jekatyerinburg      	4-0 
4. Chevakata Vologda 		2-2  
5. Nagyezsda Orenburg     	2-2 
6. Szpartak Noginszk 		1-3 
7. Energia Ivanovo 		1-3 
8. Dinamo-GUVD 	Novoszibirszk	1-3 
9.  Szpartak Szentpétervár      1-3 
10. Dinamo Moszkva		0-4 
Hirdetés