Hirdetés
Archivum

A Szpartak Moszkva már döntõs, a Jekatyerinburg túlórázik:

:

Hirdetés

Oroszországban úgy tervezték, hogy három nap alatt letudják az elõdöntõket, hogy aztán kezdõdhessen a csúcstalálkozó, a világ legjobb nõi játékosainak csatája a Szpartak Moszkva – Jekatyerinburg fináléban. A terv nem jött össze…

Az Orenburg tavaszi teljesítménye alapján benne volt a levegõben, hogy az orosz rájátszásban az Európa Kupa döntõs gárda veszélyes lehet a nagyokra, ha párharcot nem is, de meccset mindenképpen nyerhet EuroLigás ellenfele ellen. Az alapszakaszt az utolsó fordulóban elbukó Jekatyerinburgnak jutott az a “szerencse”, hogy csatázhat az Orenburggal fináléba kerülésért.

Mindkét együttes fárasztó nemzetközi kaland és kisebb csalódás után érkezett az elõdöntõbe. A Nagyezsda Orenburg favoritként bukta a második számú európai kupasorozat fináléját, míg a Jekatyerinburg a nagy hazai riválisától szenvedett vereséget Valenciában az EuroLiga négyes döntõjében, majd játszott egy mérsékelt bronzmeccset a Krakkóval. Ilyen elõzmények után sem volt benne a pakliban, az ami csütörtökön Jekatyerinburgban történt.

Gundars Vetra gárdája az elsõ félidõben egy 17-0-s rohanással megtörte ellenfelét, majd a harmadik és a negyedik negyedben leadta elõnyét és 18 másodperccel a vége elõtt Snytsina egy szerencsés triplával kivégezte a világ legjobb csapatát. 76-77-re nyert az Orenburg Jekatyerinburgban. A hazaiaknál egyedül Candece Parker 29 pontja és 16 lepattanója tekinthetõ értékelhetõ teljesítménynek, társai mélyen tudások alatt és a beszámolók szerint kissé lélektelenül pattogtattak.

A párharc vasárnapi visszavágóját hatalmas érdeklõdés övezte, a Jekatyerinburgnak ugyanis gyõznie kellett ahhoz, hogy életben maradjon. Az uráli városban biztos megtalálták a módját, hogy miként motiválják a csapatot, mivel a Jekatyerinburg szabályosan megette ellenfelét, Parker 19, Stepanova 15, Nolan és Bibrzycka 13-13 ponttal járult hozzá csapata majd’ 30 pontos, 66-94-es sikeréhez. A harmadik találkozóra április 21-én, szerdán kerül sor.

A másik ágon a Szpartak Moszkva Diana Taurasi vezetésével könnyedén verte Dinamo Kurszk gárdáját. A Kurszknál Donnette Snow világklasszis teljesítménye is kevés volt még a szoros eredményekhez is.

Eredmények

Elõdöntõk

Spartak Moszkva Region – Dinamo Kurszk 102-87û
Dinamo Kurszk – Spartak Moszkva Region 69-92
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcot a Szpartak Moszkva nyerte, 2-0-ra

UMMC Jekatyerinburg – Nagyezsda Orenburg 76-77
Nagyezsda Orenburg – UMMC Jekatyerinburg 66-94
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1

Hirdetés