Hirdetés
Archivum

A Szpartak Moszkva sorozatban ötödször döntõs:

:

Hirdetés

Sorozatban negyedik alkalommal gyõzte le az EuroLiga elõdöntõjében a Szpartak Moszkva a Jekatyerinburgot. Pokey Chatman együttese ötödik fináléjára készülhet.

Hazai pályán nagy esélyesként lépett pályára a Jekatyerinburg a Szpartak Moszka ellen a nõi kosárlabda EuroLiga elõdöntõjében. A két gárda az elmúlt három évben szintén a sorozat ezen szakaszában találkozott és minden alkalommal a Szpartak Moszkva került ki gyõztesen a párharcból.

Idegesen kezdtek a csapatok a 2011-es EuroLiga Final Four elsõ elõdöntõjében. A papíron pályaválasztóként szereplõ Szpartak Moszkva nyugodott meg talán hamarabb, gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést és az elsõ 10 percben szinte végig elõrébb jártak mint nagy hazai riválisuk. Az elsõ negyed végjátékában Candace Parker két duplája kellett ahhoz, hogy a hazaiak 15-14-nél csak 1 pontos hátrányban vonuljanak a kisszünetre.
 

A második negyedre szépen összeszedték magukat a hazaiak és 15 -22-re, azaz 7 ponttal léptek meg. Pokey Chatman-nek ekkor idõkéréssel kellett belenyúlnia a találkozóba. Ez jól sikerült, ha támadásban továbbra is gyengélkedett a címvédõ, de legalább a védekezésük összeállt. Ebben a szakaszban közel 5 percig nem talált a gyûrûbe a Jekatyerinburg, igaz a Szaprtak Moszkva is mindössze 4 pontot szerzett, így nemhogy fordítaniuk, de még egyenlíteniük sem sikerült a vendégeknek. A szünet elõtti utolsó két percben a kosárcsendet Zirkova és Stepanova törte meg, így 19-27-re meglépett Gundars Vetra együttese. A 22-27-es félidei eredmény Korstin duplája és egy sikeres büntetõje után alakult ki.
 

A harmadik negyed elején úgy nézett ki, hogy eldõl az elõdöntõ, mivel 22-31-es elõnyre tett szert a Jekatyerinburg. Ekkor azonban mintha egy új mérkõzés kezdõdött volna, villant Milovanovics, Noelle Quinn és Mc Williams is, 31-31-nél 2 perccel a negyed vége elõtt pedig egyenlítettek a vendégek. Támadásban teljesen szétesett a Jekatyerinburg, ez pedig hatással volt a védekezésükre is. Egyre több hiba csúszott Gudars Vetra hölgykoszorújának játékába és már csak idõ kérdése volt, hogy mikor veszi át a vezetést a címvédõ. Erre 33-31-nél másfél perccel a negyed vége elõtt került sor. 30 perc játék után végül 37-32-re mentek Sue Birdék.
 

A negyedik negyedben akármilyen furcsa is leírni: esélye sem volt a Jekatyerinburgnak a döntõre. Ugyan egyszer felzárkóztak 41-39-re, de ennél közelebb nem tudtak kerülni. Egyszerûen semmi nem jött be a hazaiaknak,míg a másik oldalon Milovanovics és Taj Mc Williams termelte a pontokat és betalált Epiphany Prince is. A különbség pedig 7-9 pontra hízott. A végén már jöttek a személyi hibák és a büntetõk, a Szpartak Moszkva pedig 54-43-ra húzta be a gyõzelmet és ezzel sorozatban ötödik fináléjára készülhet.

A gyõztes csapat legeredményesebb játékosa a 13 pontos Prince és a 12 pontos Milovanovics volt. A másik oldalon Candace Parker 11 pontja és 9 lepattanója érdemel kiemelést. Egy érdekes adat a mérkõzésrõl, a Jaketyerinburg egyetlen triplát sem

szerzett.


Eredmény

Jekatyeringburg –Szpartak Moszkva 43–54 (14–15, 13–7, 5–15, 11–17)


Statisztika

Hirdetés