Hirdetés
Európa

A szünet előtti utolsó Euroliga játéknap jön:

:

Hirdetés

Kedden mind a 16 csapat pályára lép a női kosárlabda Euroligában. A 12. forduló több pikáns párosítást is tartogat.

Az A-csoportban a címvédő UMMC Jekatyerinburg a TTT Rigát fogadja. A lett bajnok idén az egyetlen gárda eddig, mely tétmérkőzésen le tudta győzni az orosz sztárcsapatot. Az az este remek példája volt annak, hogy egy meccsen bármi megtörténhet. Biztosak lehetünk benne, hogy a Jekatyerinburg igyekszik javítani és az elmúlt hetek formájával esélyesek is. Alba Torrens egyre jobban terhelhető. A hétvégén 20 perc felett töltött a pályán. A rigaiak a bravúrjuk óta egy győzelmet szereztek mindössze, de az EK-ra így is van esélyük. Yvonne Turnerék múlt héten biztosították helyüket az Euroliga negyeddöntőjében. A Nagyezsda Orenburg előtt most az a feladat, hogy a Bourges-t megelőzve befusson a harmadik helyre. Az USK Praha ellen egy bravúr sokat dobna az esélyeiken, de Natalia Hejkova csapata még mindig a mezőny egyik legjobbja. Bár a jekatyerinburgi fellépésük ismét megmutatta, hogy a trónfosztás távolinak tűnik számukra.

A Bourges szintén a harmadik helyre pályázik és nekik a Cukurova ellen kötelező a győzelem. A török klub a nagy vitákat kiváltó közleménye óta rendezni látszik a sorokat. Két meccset nyertek a bajnokságban. Yenişehir önkormányzata névadó támogatójuk lett és talán sikerül életet lehelni a klubba. A Bourges-hoz kapcsolódó hír, Isabelle Yacoubou rehabilitációja a vártnál lassabban halad, így az átmeneti pótlásra igazolt Natalie Achonwa szerződését február 29-ig meghosszabbították. A Castors Braine és a Reyer Venezia párharca az Európa Kupás folytatás szempontjából két közvetlen rivális között kulcsfontosságú. Nincs nagy különbség a csapatok között sem tudásban, sem szerkezetben. Mindkét oldal tisztában van a téttel, így felfokozott csata jöhet.

A B-csoportban a Sopron Basket az Arka Gdynia vendége lesz. Ezt a találkozót részletesen felvezettük korábban. Összecsap a nyolcas első két helyezettje, amikor a Schio vendége a Fenerbahce lesz. A törökök már a nyolc között vannak és sorozatban öt győzelemnél járnak. Szépen összeállt a játékuk, minden láncszem a helyére került télre a csapatukban. A Schio hullámzó heteket tudhat maga mögött. Nagyon kikaptak Lyon-ban, de utána nyertek a Lattes Montpellier csarnokában. A hétvégén azonban alulmaradtak Ragusában. Nagy kérdés, hogy melyik arcát mutatja Pierre Vincent gárdája.

A Dinamo Kurszk a Spar Citylift Gironát fogadja. A Girona helyzetéről a klub vezetőinek hétfői sajtótájékoztatója alapján részletesen írtunk. Ehhez sokat hozzátenni nem lehet. Az utolsó hat meccsükből ötöt elbuktak. Az egy győzelem viszont a múlt heti Gdynia elleni nagy szívvel megnyert derbi volt, amit esélyt ad nekik a tavaszi folytatásra. A Kurszk sorozatban négyet bukott az Euroligában. Nem látszódik az eredményességi fordulat náluk. A Lyon és a Lattes Montpellier rivalizálása az elmúlt másfél évet meghatározta Franciaországban. Ennek újabb felvonása jön, ezúttal az Euroligában. Óriási presztízse van a meccsnek. Mindkét csapat magas posztokon sérülésekkel küzd, ami megjósolhatatlanná teszi a győztes kilétét.

Menetrend

A-csoport
15:00 Nagyezsda Orenburg – USK Praha
15:00 UMMC Jekatyerinburg – TTT Riga
16:00 Çukurova Basketbol – Tango Bourges Basket
20:15 Mithra Castors Braine – Reyer Venezia

B-csoport
17:00 Dinamo Kurszk – SPAR Citylift Girona
18:00 Arka Gdynia – Sopron Basket
20:00 Lyon ASVEL Féminin – Basket Lattes Montpellier
20:30 Famila Basket Schio – Fenerbahçe

Fotó: orenbasket.ru

Hirdetés