Hirdetés
Archivum

A Taranto az olasz bajnok:

:

Hirdetés

Söpréssel nyerte a Cras Basket Taranto az Olasz bajnokság döntõjét. A Schio idén hat összecsapásból egyszer sem tudta legyõzni legnagyobb hazai riválisát. A döntõ harmadik mérkõzésén már a második negyedben 10 pontos differencia alakult ki a két csapat között és a Taranto végül 72-58-as gyõzelmet aratott. A tarantói együttes fennállása negyedik bajnoki címét ünnepelhette.

Fotó: LegA Basket Femminile

Fotó: LegA Basket Femminile


Cras Basket Taranto – Famila Wüber Schio 72 – 58
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-0 a Taranto javára.

Legjobb dobók:

Taranto: Sottana 24, Greco 10, Mahoney 9

Schio: Masciadri 17, Macchi 11, Cohen 10

Bajnokavatásra készültek hétfõn este a Taranto szurkolói Olaszországban. A trónkövetelõ híveinek minden okuk megvolt a bizakodásra. A csapatuk idén már ötször legyõzte a legnagyobb hazai riválisát. A tétnek megfelelõen teljesen megtelt a Taranto csarnoka. A 3000 nézõ azonban nem láthatott jó hazai kezdést, a Schio pillanatok alatt 10-4-re ellépett.

A rossz kezdés után Sottana triplái ébresztették fel a hazaiakat, így 12-12-nél már egyenlõ volt az állás. Sottana fantasztikus napot fogott ki, 11 pontot dobott az elsõ negyedben és 19-18-nál már vezetett a csapata. Az elsõ etap végén a zárszó azonban Masciadrié volt, így 10 perc után 20-19-es Schio elõnyt jegyezhettünk fel.
 

A második negyedben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. 6 perc játékot követõen 28-28 állt az eredményjelzõn, majd két perccel késõbb is mindössze 32-31-re vezettek a hazaiak. Innentõl azonban egy szempillantás alatt nagyot fordult a világ. Cohen folyamatos reklamálásával kiharcolt egy technikait, majd Vaughn 3+1-es megoldásával 39-31-re lépett el a Taranto. A félidõ Godin labdaszerzése után Sottana duplájával zárult.

A 41-31-rõl induló harmadik negyedben Greco tripláját követõen 44-33-nál már a 11 pontot is elérte a differencia. A Schio Masciadri vezérletével 45-40-re még felzárkózott, de Godin és Sottana gondoskodott róla, hogy a vendégek ne kezdjenek el bizakodni. A találataik után 49-40 volt az állás. A harmadik etap végül Gianolla és McCarville kosárváltásával zárult, 30 perc után 51-43-as állás mellett vonulhattak rövid pihenõre a csapatok.

A negyedik negyed Ballardini triplájával indult és ezzel ismét kétszámjegyûre hízott a differencia. Nagyon pontatlanul játszott ezekben a percekben a Schio és mivel Giauro nem tudott hibázni a büntetõvonalról, 59-46-nál már 13 ponttal jártak elõrébb a hazaiak. A címvédõ Schio kezébõl kicsúszott a mérkõzés. Gálázott a Taranto, eredményes volt Godin, majd Greco és amikor Sottana megszerezte a 22. pontját, 69-51-nál már 18 egységre hízott a különbség. 71-51 után a nagy ünneplés közepette az utolsó másfél percben végül Masciadri vezérletével kozmetikázta 72-58-ra az eredményt a Schio, de ezzel nem sokra mentek.

A Taranto négy éven belül harmadik bajnoki címét ünnepelhette Olaszországban. A két itáliai élcsapat az idei szezonban megosztozott a reflektorfényen. A Taranto nyerte Olaszországban a kupát és a bajnokságot, míg a Schio az Euroligában hatalmas bravúrt végrehajtva a Salamancát búcsúztatva jutott az isztambuli nyolcas döntõbe.

Hirdetés